Download Avira Free Antivirus gratis herunder

Her kan du gratis downloade Avira Free Antivirus. Det er et fuldstændigt gratis antivirusprogram, som kan klare det meste.

Alle computerbrugere skal sørge for at deres styresystem er beskyttet mod eventuelle sikkerhedstrusler, men det kan være ganske uoverskueligt at fine finde et som passer ens behov.Det hjælper heller ikke på uoverskueligheden, at der eksisterer så mange forskellige sikkerhedsprogrammer at vælge imellem. Avira Free Antivirus er et gratis alternativ, som vi vil kigge lidt nærmere på.


Utrolig populært


Avira Free Antivirus har eksisteret i rigtig mange år, men har formået at bibeholde ret høj popularitet. Det kan skyldes at Avira efterhånden er en så velkendt udvikler, at det giver tryghed og tillid hos brugere, når de skal vælge deres antivirusprogram. Dette er uden tvivl i Aviras fordel, men helt sikkert ikke den eneste grund. Selvom at Avira Free Antivirus har eksisteret i mange år, så har Avira også sørget for at holde deres sikkerhedsprogrammer opdateret. Hyppige opdateringer er nemlig en nødvendighed for alle software, men især for et sikkerhedsprogram. Der bliver konstant udviklet nye sikkerhedstrusler, og udviklere skal være forberedt på at håndterer dem. Det betyder også at erfaring er nøgleord, og når vi taler om sikkerhed og erfaring så har Avira rigeligt af det.


Avira som udvikler


Avira blev stiftet i 1986 i Tettnang, Tyskland. Avira har over 500 ansatte, som alle er der for at sørge for at du er beskyttet mod eventuelle sikkerhedstrusler. Som udvikler har Avira altid haft en forholdsvis høj popularitet, og det viste sig i 2012 da udvikleren rundede 100 millioner kunder. Grunden til populariteten skyldes, at Avira har et godt ry for at udvikle veludviklede software, og bagefter sørge for at holde dem ved lige i form af hyppige opdateringer. Det giver forbrugeren en trygved når man roligt kan downloade en af Aviras softwares, og stadig ikke have lyst til at afinstallere flere år efter.


Beskyttelse


Avira Free Antivirus sørger for at holde dit styresystem beskyttet mod antivirus, og det forsørger dertil så vidt muligt ikke at gå i vejen for dit daglige computerbrug. Det tager ganske kort tid at downloade programmet, og installationen er også forholdsvis hurtigt – begge er dog afhængig af din internethastighed. Efter installationen bliver du mødt af en overskuelig grænseflade, hvor du også finder de forskellige funktioner, som er til rådighed.Som det ses ovenstående, så er det en del forskellige funktioner at lege med. Sammenlagt så garanterer de sikkerhed til dig og din computer. Det er dog ikke alle funktioner, som er installeret, og du er nødsaget til at gøre dette manuelt. Dette anser vi som en fordel, da du ikke risikerer at få installeret en masse funktioner, som du slet ikke gider have. Det er kun de nødvendige funktioner for antivirus beskyttelse, som er installeret fra starten.


Skanning


Skanningsprocessen i Avira Free Antivirus hedder Luke Filewalker (haha!) og er en forholdsvis hurtig proces. Hastigheden er dog som altid afhængig af hvor meget du har installeret på din computer samt dine computer komponenter.Som det kan ses ovenstående så er skanningsproces dybdegående, hurtig og overskuelig at følge med i. Vi har oplevet sikkerhedsprogrammer som har taget evigheder, når de skulle skanne computeren, men Avira Free Antivirus var lynhurtig. Efter din skanning får du en rapport, som viser dig hvilke trusler som er fundet – eller ikke fundet. Rapporten er overskuelig og giver et let indblik i hvad programmet har foretaget sig.


Ekstrafunktionerne


Avira Free Antivirus er altså ikke blot et sikkerhedsprogram, men nærmere et sikkerhed- og optimeringsprogram. Programmet har en del ekstrafunktioner, som vi kigger lidt nærmere på.


Software Updater: denne funktion hjælper dig med at holde din software opdateret, og det er ikke begrænset til Avira software. Funktionen sørger for at holde alle dine softwares opdateret.


Password Manager: en brugervenlig funktion, som hjælper dig med at huske alle dine kodeord. En yderst brugbar funktion, hvis man benytter sig af flere forskellige kodeord.


Phantom VPN: med VPN funktionen kan du anonymt surfe på internettet. En VPN er et mellemled mellem din lokale IP-adresse og din internetudbyder, det betyder i bund og grund, at det er umuligt for uvedkommende at følge med i hvad du foretager dig på internettet.


System Speedup: denne funktion er en optimeringsfunktion, som sørger for forbedre din computers hastighed og kan samtidig frigøre hukommelse.


Safe Shopping: giver dig sikkerhed og privat onlineshopping med en del rabatter.


Home Guard: holder øje med at der ikke er nogen uvedkommende, som forbinder til dit hjemmenetværk


Privacy Pal: giver dig nye muligheder for at rode rundt med Windows privatlivs indstillingerne, og derved få et mere sikkert online privatliv.


Ekstrafunktionerne bliver som sagt ikke installeret sammen med installation af Avira Free Antivirus. For at installere dem, så trykker du blot på install på den funktion, som du ønsker at installere og benytte.Som det ses ovenstående, så er installationen af funktionerne ret smertefri. Det kræver kun et klik, og selve installationen er forholdsvis hurtig.  


Pakkeløsningen


Avira Free Antivirus sørger for at holde dig beskyttet mod alle former for virus, malware, ransomware og andre sikkerhedstrusler. De mange ovenstående ekstrafunktioner kan downloades gratis for at supplere dit sikkerhedsprogram yderligere.


Avira har dog også udviklet en mere komplet pakkeløsning til sikkerhed, som hedder Avira Free Security Suite. Ved installation af Avira Free Security Suite får du alle ekstrafunktionerne præinstalleret, og du slipper altså for, at installere dem manuelt. Det er en smagssag om du foretrækker den fyldige pakkeløsning som Security Suite – eller den lette løsning, som er Avira Free Antivirus.


System og varianter


Det er Windows-versionen af Avira Free Antivirus, som du kan downloade gratis lige her. Programmet fås også til Mac, og denne version finder du her.


Din smartphone kan også få Avira Free Antivirus gratis. Du finder Android versionen her, og iPhone versionen her.  


Konklusion


Avira Free Antivirus er et lynhurtigt og konkurrencedygtigt sikkerhedsprogram, som vil klæde langt de fleste styresystemer. Apropos styresystemer, så har Avira som sagt udviklet en del forskellige systems varianter så alle kan være med, og det er kun et kæmpe plus.


Avira Free Antivirus minder om lignende sikkerhedsprogram, men er unik i forhold til funktioner og den store fordel er, at programmet er gratis. Dertil så har programmet et simpelt design, som gør at brugervenligheden er i top.


Vi giver derfor Avira Free Antivirus en varm anbefaling til dem af jer, som mangler et stærkt sikkerhedsprogram.

Avira Free Antivirus - Screenshots

Screenshot af Avira Free AntivirusScreenshot af Avira Free Antivirus
Screenshot af Avira Free AntivirusScreenshot af Avira Free Antivirus

Muligheder for download af Avira Free Antivirus - Danske servere

Download Avira Free Antivirus her (gratis og kontrolleret for virus)

Detaljeret information om Avira Free Antivirus

 • Licens:
  Freeware
 • Størrelse:
  5.2 MB
 • Version:
  15.0.36.211
 • Tilføjet:
  01/05-2007
 • Sidst opdateret:
  10/01-2019
 • Kritikers vurdering:
  100/100 points
 • Understøtter officielt OS:
  Windows, Mac OS, iOS, Android
 • Producent:
  Avira GmbH
5 0 440 Avira Free Antivirus
195
Slutbruger Licensaftale (EULA)    |    Afinstallering
TERMS OF SERVICE AND END USER LICENSE AGREEMENT FOR AVIRA FREE ANTIVIRUS

The following terms of service and end user license agreement (“EULA”) constitute an agreement between you and AVIRA GMBH and its affiliates (“AVIRA GMBH”). This EULA governs your use of Software and Services (as specified below).
For purposes of this EULA "Software" means all software programs distributed, published or otherwise made available by AVIRA GMBH or its affiliates including, but not limited to mobile software, downloadable/installable software for personal computer, and software accessed by means of a browser or other online communication method. Software also includes updates and upgrades as well as accompanying manual(s), packaging and other written, files, electronic or on-line materials or documentation, and any and all copies of such software and its materials.
“Services” means all services made available by AVIRA GMBH, including but not limited to services accessed through mobile games, by means of a browser or by other online communication method.
Software and Services are collectively referred to as “AVIRA GMBH Services”.

THE SOFTWARE IS LICENSED, NOT SOLD. YOUR USE OF THE SOFTWARE (AS SPECIFIED BELOW) IS SUBJECT TO THE TERMS AND CONDITIONS SET FORTH IN THIS EULA. BY INSTALLING, USING OR ACCESSING THE AVIRA GMBH SERVICES OR ANY MATERIALS INCLUDED IN OR WITH THE AVIRA GMBH SERVICES, YOU HEREBY ACCEPT THE TERMS OF THIS EULA.
If you do not accept the terms of this EULA, do not install, use or access the AVIRA GMBH Services.

1 LICENSES
SOFTWARE LICENSE. Subject to this EULA and its terms and conditions, AVIRA GMBH hereby grants you a non-exclusive, non-transferable, non-sublicensable, limited right and license to use one copy of the Software for your personal non-commercial use on a single computer or gaming unit, unless otherwise specified in the Software documentation. The rights granted herein are subject to your compliance with this EULA. The Software is being licensed to you and you hereby acknowledge that no title or ownership in the Software is being transferred or assigned and this EULA is not to be construed as a sale of any rights in the Software.
SERVICE LICENSE. Subject to this EULA and its terms and conditions, AVIRA GMBH hereby grants you a non-exclusive, non-transferable, non-sublicensable, limited right and license to use the Services as provided by AVIRA GMBH, for your personal non-commercial use, in the manner permitted by this EULA. The rights granted herein are subject to your compliance with this EULA.
LICENSE TERM. The term of your licenses under this EULA shall commence on the date that you accept this EULA and install or otherwise use the Software and/or Services and ends on the earlier date of either your disposal of the Software and/or Services or AVIRA GMBH's termination of this EULA. Your license terminates immediately if you attempt to circumvent any technical protection measures used in connection with the Software and/or Services or you otherwise use the Software and/or Services in breach of the terms of this EULA.
OWNERSHIP; NO OTHER LICENSES. AVIRA GMBH retains all right, title and interest in and to the AVIRA GMBH Services, including, but not limited to, all copyrights, trademarks, trade secrets, trade names, proprietary rights, patents, titles, computer codes, audiovisual effects, themes, characters, character names, stories, dialog, settings, artwork, sound effects, musical works, and moral rights whether registered or not and all applications thereof. The AVIRA GMBH Services are protected by applicable laws and treaties throughout the world. Unless expressly authorized by mandatory legislation, the AVIRA GMBH Services may not be copied, reproduced or distributed in any manner or medium, in whole or in part, without prior written consent from AVIRA GMBH. All rights not expressly granted to you herein are reserved by AVIRA GMBH.

2 THIRD PARTY SERVICES
AVIRA GMBH Services may include links to third party services and/or the third party services may be made available to you via AVIRA GMBH Services. These services may include, but are not limited to gameplay recording and sharing, social medial connectivity and the like. These services are subject to respective third party terms and conditions. Please study these third party terms and conditions carefully as they constitute an agreement between you and the applicable third party service provider.

3 GENERAL LICENSE CONDITIONS
You agree not to: (i) commercially exploit the AVIRA GMBH Services; (ii) distribute, lease, license, sell, rent, lend, convey or otherwise transfer or assign the AVIRA GMBH Services, any copies thereof, or any passwords or usernames of AVIRA GMBH Services, without the express prior written consent of AVIRA GMBH or as set forth in this EULA; (iii) make a copy of the AVIRA GMBH Services or any part thereof, including but not limited to Software (other than as set forth herein); (iv) make the AVIRA GMBH Services publicly available or available on a network for use or download by multiple users; (v) except as otherwise specifically provided by the AVIRA GMBH Services or this EULA, use or install the AVIRA GMBH Services (or permit others to do same) on a network, for on-line use, or on more than one computer or gaming unit at the same time; (vi) use or copy the AVIRA GMBH Services at a computer gaming center or any other location-based site; provided, that AVIRA GMBH may offer you a separate site license agreement to make the AVIRA GMBH Services available for commercial use; (vii) reverse engineer, decompile, disassemble, translate, prepare derivative works based on or otherwise modify the AVIRA GMBH Services, in whole or in part; (viii) remove, obscure or modify any copyright, trademark or other proprietary rights notices, marks or labels contained on or within the AVIRA GMBH Services, falsify or delete any author attributions, legal notices or other labels of the origin or source of the material; (ix) misrepresent the source of ownership of the AVIRA GMBH Services; (x) transport, export or re-export (directly or indirectly) into any country forbidden to receive such AVIRA GMBH Services by any U.S. or other export laws or accompanying regulations or otherwise violate such laws or regulations, that may be amended from time to time; or (xi) scrape, build databases or otherwise create permanent copies of content returned from the AVIRA GMBH Services.
However, with regards to installable Software that was delivered on a physical storage medium, you may transfer the entire Software and accompanying documentation on a permanent basis to another person as long as you retain no copies (including archival or backup copies) of the Software, accompanying documentation, or any portion or component of the Software accompanying documentation, and the recipient agrees to the terms of this EULA The Software is intended for private use only.
The AVIRA GMBH Services may include measures to control access to the AVIRA GMBH Service, prevent unauthorized copies, or otherwise attempt to prevent anyone from exceeding the limited rights and licenses granted under this EULA. Only AVIRA GMBH Services subject to a valid license can be used to access online services, and download updates and patches. You may not interfere with such access control measures or attempt to disable or circumvent such security features. If you disable or otherwise tamper with the technical protection measures, the AVIRA GMBH Services will not function properly.
The AVIRA GMBH Services may allow you to create content, including but not limited to gameplay maps, screenshots or a video of your game play. In exchange for use of the AVIRA GMBH Services, and to the extent that your contributions through use of the AVIRA GMBH Services give rise to any copyright, design right or any other intellectual or industrial property right you hereby grant AVIRA GMBH an exclusive, royalty-free, perpetual, irrevocable, fully transferable and sub-licensable worldwide right and license to use your contributions in any way and for any purpose including, but not limited to the rights to reproduce, copy, adapt, modify, perform, display, publish, broadcast, transmit, or otherwise communicate to the public by any means whether now known or unknown and distribute your contributions without any further notice or compensation to you of any kind for the whole duration of protection granted to intellectual and industrial property rights by applicable laws and international conventions. If not expressly prohibited by mandatory legislation, you hereby waive any moral rights of paternity, publication, reputation, or attribution with respect to AVIRA GMBH's and other players' use and enjoyment of such assets in connection with the AVIRA GMBH Services and related goods and services under applicable law. This license grant to AVIRA GMBH, and the above waiver of any applicable moral rights, survives any termination of this EULA.
The AVIRA GMBH Services may require an internet connection to access the AVIRA GMBH Services or its internet-based features, authenticate the Software, or perform other functions. In order for certain features of the AVIRA GMBH Services to operate properly, you may be required to have and maintain (a) an adequate internet connection and/or (b) a valid and active account with an online service as set forth in the documentation related to AVIRA GMBH Services. By using the AVIRA GMBH Services, you acknowledge and agree that third party data transfer fees may apply depending on your data plan. Please consult your carrier for further information. If you do not maintain such accounts, then the AVIRA GMBH Services or certain features of the AVIRA GMBH Services may not operate or may cease to function properly, either in whole or in part.

4 INFORMATION COLLECTION AND USE; PRIVACY POLICY
By installing, accessing or using the AVIRA GMBH Services, you consent to these information collection and usage terms, including (where applicable) the transfer of data into a country outside of the European Union and/or the European Economic Area or the United States of America.
AVIRA GMBH respects your privacy rights and recognizes the importance of protecting any information collected about you. AVIRA GMBH's privacy policy as amended from time to time is available at www.avira-gmbh.com/privacy ("Privacy Policy") and applicable to this EULA. AVIRA GMBH’s Privacy Policy defines how, why and to which extent AVIRA GMBH collects and uses personal and non-personal information in relation to AVIRA GMBH's products and services. By installing, accessing or using the AVIRA GMBH Services you explicitly agree with the terms and conditions of AVIRA GMBH’s Privacy Policy and to any terms and conditions included therein by reference.

5 PAYMENTS AND PURCHASES OF VIRTUAL GOODS
AVIRA GMBH may license to you certain virtual goods to be used within AVIRA GMBH Services. Unless otherwise specified, these virtual goods shall be deemed an integral part of the Software. These virtual goods may be licensed both for a fee using “real world money” and without any separate fee, as applicable from time to time. These virtual goods may also be licensed by using third party virtual currency, such as Facebook Credits or by using separate activation codes.
Any and all virtual goods are licensed to you on limited, personal, non-transferable, non-sublicensable and revocable basis and limited only for non-commercial use.
Please note that any payment for licenses for virtual goods or redemption of third party virtual currency is always FINAL AND NON-REFUNDABLE. Also please note that if you purchase Facebook Credits from Facebook, such transaction is governed by the agreement between you and Facebook and AVIRA GMBH is not a party to the transaction.
AVIRA GMBH may manage, regulate, control, modify or eliminate virtual goods at any time, with or without notice. AVIRA GMBH shall have no liability to you or any third party in the event that AVIRA GMBH exercises any such rights.
SUBJECT TO MANDATORY LEGISLATION, YOU ACKNOWLEDGE THAT AVIRA GMBH IS NOT REQUIRED TO PROVIDE A REFUND FOR VIRTUAL GOODS FOR ANY REASON, AND THAT YOU WILL NOT RECEIVE MONEY OR OTHER COMPENSATION FOR UNUSED VIRTUAL GOODS, WHETHER YOUR LOSS OF LICENSE UNDER THIS EULA WAS VOLUNTARY OR INVOLUNTARY.

6 WARRANTY
6.1 Warranty for Physical software Products
AVIRA GMBH warrants to you (if you are the initial and original purchaser of the Software) that, to the extent the Software is made available to you on a physical storage medium, the original storage medium holding the Software is free from defects in material and workmanship under normal use and service for 90 days from the date of purchase. If mandatory legislation in your jurisdiction requires longer in excess to the aforementioned 90 days, the length of the warranty is amended accordingly. If for any reason you find a defect in the physical storage medium during the warranty period, AVIRA GMBH agrees to replace, free of charge, any physical storage medium and related Software discovered to be defective within the warranty period as long as the Software is currently commercially distributed by AVIRA GMBH. If the Software is no longer available, AVIRA GMBH retains the right to substitute a similar piece of Software of equal or greater value. This warranty is limited to the physical storage medium and the Software as originally provided by AVIRA GMBH and is not applicable to normal wear and tear. This warranty shall not be applicable and shall be void if the defect has arisen through abuse, mistreatment, or neglect. Any implied warranties prescribed by statute are expressly limited to the warranty period described above.
When returning the Software subject to the limited warranty above, please send the original Software only to the AVIRA GMBH address specified below and include: your name and return address; a photocopy of your dated sales receipt; and a brief note describing the defect and the system on which you are running the Software.
6.2 No other Warranties
NOTWITHSTANDING THE ABOVEMENTIONED WARRANTY FOR PHYSICAL STORAGE MEDIUM SPECIFIED IN SECTION 6.1 ABOVE, AND TO THE FULLEST EXTENT PERMISSIBLE UNDER APPLICABLE LAW, THE AVIRA GMBH SERVICES ARE PROVIDED TO YOU “AS IS,” WITH ALL FAULTS, WITHOUT WARRANTY OF ANY KIND, WITHOUT PERFORMANCE ASSURANCES OR GUARANTEES OF ANY KIND, AND YOUR USE IS AT YOUR SOLE RISK. THE ENTIRE RISK OF SATISFACTORY QUALITY AND PERFORMANCE RESIDES WITH YOU. AVIRA GMBH, AVIRA GMBH’S LICENSORS AND CHANNEL PARTNERS DO NOT MAKE, AND HEREBY DISCLAIM, ANY AND ALL EXPRESS, IMPLIED OR STATUTORY WARRANTIES, INCLUDING IMPLIED WARRANTIES OF CONDITION, UNINTERRUPTED USE, ACCURACY OF DATA (INCLUDING BUT NOT LIMITED TO LOCATION DATA), MERCHANTABILITY, SATISFACTORY QUALITY, FITNESS FOR A PARTICULAR PURPOSE, NONINFRINGEMENT OF THIRD PARTY RIGHTS, AND WARRANTIES (IF ANY) ARISING FROM A COURSE OF DEALING, USAGE, OR TRADE PRACTICE. AVIRA GMBH, AVIRA GMBH’S LICENSORS AND CHANNEL PARTNERS DO NOT WARRANT AGAINST INTERFERENCE WITH YOUR ENJOYMENT OF THE SOFTWARE; THAT THE AVIRA GMBH SERVICES WILL MEET YOUR REQUIREMENTS; THAT OPERATION OF THE AVIRA GMBH SERVICES WILL BE UNINTERRUPTED OR ERROR-FREE, OR THAT THE AVIRA GMBH SERVICES WILL INTEROPERATE OR BE COMPATIBLE WITH ANY OTHER AVIRA GMBH SERVICES OR THAT ANY ERRORS IN THE AVIRA GMBH SERVICES WILL BE CORRECTED. NO ORAL OR WRITTEN ADVICE PROVIDED BY AVIRA GMBH, AVIRA GMBH’S LICENSORS AND CHANNEL PARTNERS OR ANY AUTHORIZED REPRESENTATIVE SHALL CREATE A WARRANTY. SOME JURISDICTIONS DO NOT ALLOW THE EXCLUSION OF OR LIMITATIONS ON IMPLIED WARRANTIES OR THE LIMITATIONS ON THE APPLICABLE STATUTORY RIGHTS OF A CONSUMER, SO SOME OR ALL OF THE ABOVE EXCLUSIONS AND LIMITATIONS APPLY ONLY TO THE FULLEST EXTENT PERMITTED BY LAW IN THE APPLICABLE JURISDICTION.

7 LIMITATION OF LIABILITY
IN NO EVENT WILL AVIRA GMBH, AVIRA GMBH’S AFFILIATES, AVIRA GMBH’S LICENSORS OR CHANNEL PARTNERS BE LIABLE FOR SPECIAL, INCIDENTAL OR CONSEQUENTIAL DAMAGES RESULTING FROM POSSESSION, ACCESS, USE OR MALFUNCTION OF THE AVIRA GMBH SERVICES, INCLUDING BUT NOT LIMITED TO, DAMAGES TO PROPERTY, LOSS OF GOODWILL, COMPUTER FAILURE OR MALFUNCTION AND, TO THE EXTENT PERMITTED BY LAW, DAMAGES FOR PERSONAL INJURIES, PROPERTY DAMAGE, LOST PROFITS OR PUNITIVE DAMAGES FROM ANY CAUSES OF ACTION ARISING OUT OF OR RELATED TO THIS EULA OR THE SOFTWARE, WHETHER ARISING IN TORT (INCLUDING NEGLIGENCE), CONTRACT, STRICT LIABILITY OR OTHERWISE AND WHETHER OR NOT AVIRA GMBH, AVIRA GMBH’S LICENSORS OR CHANNEL PARTNERS HAVE BEEN ADVISED OF THE POSSIBILITY OF SUCH DAMAGES. FOR PURPOSES OF THIS SECTION 7, AVIRA GMBH’S LICENSORS AND CHANNEL PARTNERS ARE THIRD PARTY BENEFICIARIES TO THE LIMITATIONS OF LIABILITY SPECIFIED HEREIN AND THEY MAY ENFORCE THIS EULA AGAINST YOU.
BECAUSE SOME STATES/COUNTRIES DO NOT ALLOW CERTAIN LIMITATIONS OF LIABILITY, THIS LIMITATION OF LIABILITY SHALL APPLY TO THE FULLEST EXTENT PERMITTED BY LAW IN THE APPLICABLE JURISDICTION. THIS LIMITATION OF LIABILITY SHALL NOT BE APPLICABLE SOLELY TO THE EXTENT THAT ANY SPECIFIC PROVISION OF THIS LIMITATION OF LIABILITY IS PROHIBITED BY ANY FEDERAL, STATE, OR MUNICIPAL LAW, WHICH CANNOT BE PRE-EMPTED. THIS EULA GIVES YOU SPECIFIC LEGAL RIGHTS, AND YOU MAY HAVE OTHER RIGHTS THAT VARY FROM JURISDICTION TO JURISDICTION.
IN NO EVENT SHALL AVIRA GMBH’S, AVIRA GMBH’S AFFILIATES’, AVIRA GMBH’S LICENSORS’ OR CHANNEL PARTNERS’ LIABILITY FOR ALL DAMAGES (EXCEPT AS REQUIRED BY APPLICABLE LAW) EXCEED THE ACTUAL PRICE PAID BY YOU FOR USE OF THE AVIRA GMBH SERVICES OR FIVE EUROS (EUR 5), WHICHEVER LESS.

8 OTHER TERMS AND CONDITIONS
TERMINATION: This EULA will terminate automatically if you fail to comply with its terms and conditions. In such event, you must destroy all copies of the Software and all of its component parts and cease and desist from accessing any AVIRA GMBH Services. With regards to Software delivered on a physical storage medium you can end this EULA by destroying the Software and all copies and reproductions of the Software and deleting and permanently purging the Software from any client server or computer on which it has been installed.
EQUITABLE REMEDIES: You hereby agree that if the terms of this EULA are not specifically observed, AVIRA GMBH will be irreparably damaged, and therefore you agree that AVIRA GMBH shall be entitled, without bond, other security or proof of damages, to appropriate equitable remedies with respect to your breach of any of the terms of this EULA, in addition to any other available remedies.
AFFILIATE: For purposes of this EULA, an “affiliate” or AVIRA GMBH means any legal entity that is directly or indirectly controlled by AVIRA GMBH for so long as such control lasts. Control shall exist through direct or indirect ownership of more than 50 % of the nominal value of the issued equity share capital or more than 50 % of the shares entitling the holders to vote for the election of the members of the board of directors or persons performing similar functions.
INDEMNITY: You agree to indemnify, defend and hold AVIRA GMBH, its partners, affiliates, contractors, officers, directors, employees and agents harmless from and against any and all damages, losses and expenses arising directly or indirectly from: (i) your acts and omissions to act in using the AVIRA GMBH Services pursuant to the terms of the EULA; or (ii) your breach of this EULA.
MISCELLANEOUS: This EULA represents the complete agreement concerning this license between the parties and supersedes all prior agreements and representations between them. AVIRA GMBH reserves the right, at its discretion, to change, modify, add or remove portions of this EULA by posting the updated EULA on AVIRA GMBH’s website. You will be deemed to have accepted such changes by continuing to use the AVIRA GMBH Services. If any provision of this EULA is held to be unenforceable for any reason, such provision shall be reformed only to the extent necessary to make it enforceable and the remaining provisions of this EULA shall not be affected.
GOVERNING LAW AND DISPUTE RESOLUTION. This EULA will be governed by the laws of United States of America without reference to its choice of law rules. The United Nations Convention for the International Sale of Goods shall not apply.
Any dispute, controversy or claim arising out of or relating to this EULA or the breach, termination or validity thereof shall be finally settled at AVIRA GMBH's discretion (i) at your domicile's competent courts; or (ii) by arbitration in accordance with the Rules for Expedited Arbitration of the Arbitration Institute of the American Chamber of Commerce. The arbitration shall be conducted in Sacremento, California, in the English language. YOU AGREE THAT YOU MAY BRING CLAIMS AGAINST AVIRA GMBH ONLY IN YOUR INDIVIDUAL CAPACITY AND NOT AS A PLAINTIFF OR CLASS MEMBER IN ANY PURPORTED CLASS OR REPRESENTATIVE PROCEEDING.
IF YOU HAVE ANY QUESTIONS CONCERNING THIS AGREEMENT, YOU MAY CONTACT support@avira-gmbh.com.

Afinstallering af Avira Free Antivirus

Hvis du på et tidspunkt skulle ønske at afinstallere Avira Free Antivirus fra din computer igen, så kan du her se, hvordan du kan gøre dette:
 1. Åben kontrolpanelet i Windows
 2. Vælg “Tilføj/Fjern programmer”
 3. Find Avira Free Antivirus, markér det og vælg “Afinstaller”
 4. Følg nu processen
Skulle Avira Free Antivirus være blevet beskadiget og svært at fjerne manuelt, så kan vi anbefale dig at finde hjælp til afinstallering her.