10 af de bedste tips og tricks til Windows 10

Der er mange flere funktioner i Windows 10 end du måske lige havde tænkt på at bruge. Men der er også en del funktioner, som virkelig er nyttige for den enkelte og som kan gøre hverdagsbrugen af Windows meget mere effektivt. Derudover kan det også udsætte din seneskedehindebetændelse ved at mindske brugen af musen og bruge genvejstaster i stedet.
Vi har fundet 10 gode tips og tricks, som vi gerne vil dele med jer.


1. Genvejstaster
Som nævnt ovenfor, så er det en rigtig god ide at passe på sine håndled og undgå at få seneskedehindebetændelse. Derfor bør du bruge tastaturet meget mere end musen. Hvis du har en mousepad eller en rollermouse, så er brugen af musen ikke så slem. Men i stedet for at skulle flytte musen kan du spare en del tid ved blot at trykke på en genvejstast. De fleste genvejstaster kender du måske allerede, men måske har du bare glemt dem og bliver glad for at få genopfrisket dem. Her er et par genvejstaster:


2. Skift mellem vinduer
Alt + Tab skifter mellem de vinduer du har åben på computeren. Hvis du har Word åben, så kan Alt tasten også bruges i programmet. Men tryk blot Tab også for at skifte til næste vindue. Hvis du har mange vinduer åbne, så kan det tage lang tid at komme hen til det vindue du lige kørte forbi, så hvis du lige holder Shift nede også, så går den tilbage når du trykker på Tab.


3. Organiser din skærm
Hvis du trykker på Windows tasten, så kan du organisere vinduerne på skærmen, så du kan se flere vinduer på en gang eller en oversigt over de vinduer du har åbne og her kan du vælge imellem dem. Det er også en måde at skifte hurtigt mellem vinduer på og samtidig have dem organiseret.


4. Opret virtuelle desktops
Har du fyldt din desktop ud med vinduer og vil gerne åbne flere vinduer eller vil du gerne organisere din desktop med forskellige kategorier, så kan du oprette flere desktops med Windows + Ctrl + D. Disse desktops kan du så skifte imellem med Windows + CTRL. En rigtig smart feature er også at du kan flytte vinduer fra den ene desktop til den anden. Vil du lukke et virtuelt desktop igen, så skal du trykke Windows + CTRL + F4 


5. Gamerlife i Windows
Nu er Windows også for gamers. Hvis du er gamer og gerne vil optage spil i Windows, så kan du bruge Xbox appen til at optage spil i Windows. Tryk på Windows + Alt + R for at starte og stoppe optagelsen af spillet. Der er en udvidet support for DirectX12 og du kan streame dine Xbox spil på Windows gennem Xbox appen.


6. Et par guldkornsgenveje mere
Windows + Tab viser hvilke opgaver du har åben på din computer og lader dig vælge imellem dem. Windows + piletaster. Her kan du flytte det aktive vindue på skærmen så du for eksempel kan se hvad der er nedenunder.


7. Cortana – Stemmestyring på din desktop
Windows har fået sit egen stemmestyringsprogram, så du kan tale i stedet for at skrive. Du kan også spørge Cortana til råds via Edge browseren og få programmet til at komme med informationer om den side man surfer på uden at forlade den. Samtidig kan du også highlighte ord du ikke nødvendigvis forstår og få Cortana til at svare på hvad det betyder. Der kommer en forklaring op i højre side.


8. Tegn med Edge
Hvis du gerne vil markere nogle områder på en hjemmeside så kan du bruge den lille tegnefunktion der er i Edge. Så kan du gemme og sende det du har tegnet til dine venner. En rigtig smart feature, som nogen ofte har haft brug for tidligere, men ikke kunne komme til uden at skulle kopiere den hjemmeside du gerne ville tegne noget på og åbne det i et tegneprogram, for derefter at gemme det og sende det i en mail. Nu er det kun få kliks der skal til den samme opgave.


9. Startmenuen
Det var egentlig det første vi burde have nævnt, da det er noget af det, de fleste Windowsbrugere havde savnet ved de tidligere versioner. Startmenuen indeholder nu også en lille oversigt over programmer du kan bruge i små firkanter, som du kender det fra Windows 8.


10. Guddommelige indstillinger
Den sidste feature eller det sidste tip, som vi afslører er den funktion der hedder ”GodMode”. Her kan du samle alle dine indstillinger i en alfabetisk liste for næsten hele Windows. Det gør det meget nemmere at finde rundt imellem indstillinger og kontrolpanelet når du skal ændre noget. For at tilføje denne mulighed skal du oprette en mappe, eksempelvis på skrivebordet og kalde den GodMode.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C} Når du har oprettet mappen og trykker på Enter, så er GodMode aktiveret.


Der findes en del flere genvejstaster og smarte små features, som du kan få glæde af i Windows 10 både for Home versionen og for Pro versionen. Du kan selv gå på opdagelse og finde de tips og tricks du finder brugbare.