10 tegn på virus

For den almindelige hjemmebruger kræver det en vis viden og stor indsats, at finde ud af om ens Pc er angrebet af fx virus. Den almindelige anbefaling er at installere en antivirusløsning, men når der surfes på nettet, udsættes brugeren for så mange trusler, at dette ikke nok. For at afhjælpe dette problem, har Panda Labs udarbejdet en guide med 10 tegn på, at brugerens Pc har virus eller anden malware.
1. Hvis skærmen fyldes med mærkelige popups, reklamer i nye vinduer, vinduer, der fortæller, at Pc’en er angrebet af virus mm., er det typisk spyware eller et falsk antivirusprogram.
2. Kører Pc’en pludseligt meget, meget langsomt er dette typisk et tegn på en virus, en orm eller en trojaner eller anden malware.
3. Hvis et program ikke vil starte, er det oftest et tegn på inficering.
4. Forbindelsen til Internettet er gået eller kører meget langsomt. Sker dette, er det oftest fordi malware på Pc’en bruger forbindelsen til at linke til andre computere i et botnet eller sender mails med vira til brugerens adressebog.
5. Lige pludselig dukker der websider op, som brugeren ikke har skrevet i browserens adressefelt.! Dette er andet tegn på, at Pc’en er angrebet, og her skal brugeren være meget opmærksom på, at der ikke sendes til sider med malware etc. Det er om at få hevet stikket til bredbåndet!
6. Er billederne fra brylluppet forsvundet eller brevet til banken om omlægning af lånet? Lad os ikke håbe det sker, men hvis brugeren oplever det, skal Pc’en undersøges grundigt for virus og anden malware.
7. Antivirusløsningen er forsvundet og firewallen slået fra – et andet meget sikkert fingerpeg om, at Pc’en har software liggende, der slår alle sikkerhedsmekanismer fra.
8. Hvis skærmen bliver ”spist” af små insekter eller er fyldt med kinesiske eller russiske tegn er dette meget sikre vink om, at computeren er snigløbet af malware.
9. Hvis en eller flere filer, som kræves for at fx et spil eller et program kan køre, er forsvundet, kan der også være virus på Pc’en, men evt. også på at installationen ikke har kørt helt efter bogen.
10. Computeren har fået sit eget liv! Hvis Pc’en har sendt mails, som brugeren ikke har skrevet, starter programmer, som brugeren ikke har installeret, er der meget stor sandsynlighed for, at der er virus på maskinen.
Hvis noget af dette opleves i dagligt brug, anbefaler PandaLabs, at skanne med en antivirusskanner som fx Pandas Active Scan. Pandas Active Scan kan prøves på http://www.pandasecurity.com/.

Se også

-Beskyttelse fra mere end 10 mill. brugere
-Panda Internet Security 2010
-Panda Antivirus Pro 2011
-Panda Global Protection 2011
-Panda Internet Security for Netbooks 1.01.00