3 sjove spil der giver dig lysten til at genleve din barndom

I denne artikel spoler vi tiden en smule tilbage. Vi spoler nemlig tiden tilbage til de år, hvor de fleste ejede den berømte Nokia 3210, og hvor de første stationære computere kom på markedet, og var et hit blandt de fleste. Her brugte mange unge såvel som ældre gerne tid på at udforske mulighederne, der fulgte med disse teknologiske opfindelser, da det var helt nyt og fremmed for de fleste. Siden dengang har teknologien dog gennemgået – og gennemgår stadig en stor udvikling.
I dag er spændende og innovative spil med smarte features på smartphones, computere og tablets efterhånden blevet til en selvfølge blandt de fleste. Der går altså sjældent en dag, hvor vi ikke spiller et enkelt spil eller to – uanset om vi er hjemme eller på farten. Underholdende spil er altså næsten blevet lige så uundværlige i hverdagen som rabatkoder til onlineshopping, hvor du f.eks. kan benytte dig af en prispresseren rabatkode.
Selvom vi i dag jævnligt bliver præsenteret for en del nye spil og gadgets, kan det dog engang nogle gange også være rart at vende tilbage til de gamle klassikere. Denne artikel er derfor for dig, der har lyst til, at mindes nogle af de mest nostalgiske spil. Vi har derfor nedenfor samlet et par gamle spil, som du i dag enten kan spille online, hente som app eller downloade til din computer.



Gode gamle Tetris


Hvem kender ikke det berømte spil Tetris, der blev udgivet for første gang tilbage i 1984? Spillet er meget simpelt, hvilket højst sandsynligt også er et af grundene til spillets popularitet gennem årene. De nedfaldende brikker skal blot placeres rigtigt for, at du kan overleve og komme så langt som muligt i spillet. Tetris har gennem årene fået mange spændte mennesker verden over til at sidde klistret foran skærmen.


Det berømte Pac-Man


Pac-Man er et af de spil, som næsten ingen introduktion behøver. Computerspillet blev udgivet første gang tilbage i 1980, og den ”gule ost” har vakt stor opsigt blandt både unge og ældre i hele verden. For at overleve, skal du styre den gule ost mod nogle andre små gule oste, som skal spises. Først når alle ostene er spist, vil du komme til en ny bane. Det er dog vigtigt, at du passer på de små spøgelser, som jagter dig, mens du forsøger at gennemføre banen. Spøgelserne bliver hurtigere og hurtigere, jo længere du kommer i spillet. Pac-Man er helt sikkert noget for dig, der gerne ønsker lidt spænding og udfordring, når du skal spille et spil.



På eventyr med Jazz Jackrabbit


Et platformspil til computeren der har vakt stor interesse blandt mange er Jazz Jackrabbit-spillene, som blev udgivet tilbage i 1994, hvor du skal styre figuren Jazz Jackrabbit gennem en række forskellige udfordringer. Spillet har være særligt populært pga. de flotte og farverige animationer, som pryder skærmen, når du spiller. Det er et underholdende og spændende spil, hvor du skal holde tungen lige i munden. 


Forhåbentligt har denne artikel vakt nogle gode minder frem, som du forbinder med enten Tetris, Pac-Man eller Jazz Jackrabbit. Vi håber også, at du med denne artikel er blevet en smule inspireret til at genleve din barndom med blot et eller flere af de gamle klassikere, som vi har præsenteret.