3D print i huset fra gulv til loft

I disse moderne tider søges der ofte tilbage til rødderne. Som man plejer at sige: ”I de gode, gamle dage”, hvor alting var bedre, ja selv vejret var bedre dengang. Der er mange ting var bedre dengang, men der er nu også mange ting der er gode i dag, som man ikke havde dengang. For eksempel træk og slip toiletter indenfor eller bare sådan en simpel ting som internettet, som vi dagligt bare tager for givet. Internettet er jo nu der, hvor vi får størstedelen af vores nyheder, hvor det tidligere var den trykte avis. Dengang var det tydeligt hvis en virksomhed eller en husejer havde succes, da deres huse og virksomhedslokaler ofte var udsmykket med fodlister, væglister og loftlister med små krummelurer. Disse gamle huse og bygninger som har overlevet fra dengang har stadig disse kunstværker på sig. Dengang lavede man stuklister og stuk rosetter, som de hedder, i hånden. Nu til dags er der mange andre muligheder, som gør det meget lettere at få den slags arbejde udført.


 


Hvor man tidligere skulle udfærdige de flotte væg- og loftsudsmykninger i hånden har man nu en 3D printer, som kan printe lige hvad man ønsker i næsten et hvilket som helst materiale. Men netop gips og plastic, som det moderne stuk ofte er lavet af er det materiale der bruges til at 3D printe med.


 


Det er in at være retro, men samtidig også at være oppe på beatet. Så hvis du gerne vil have stuen i dit hus eller din lejlighed til at se retro ud, så man føler varme og hygge når man træder ind, så kan du måske finde et godt sted der producerer billig stuk i 3D, så du ikke skal betale kassen for at få sat de originale tunge materialer op. Meget af det gamle stuk var lavet af marmorstøv, som blev limet sammen. Men 3D print kan man sige at det hele også bliver limet sammen, men du risikerer ikke at der kommer revner i på samme måde, som den oprindelige metode, da det er en meget finere limning.