5 ting du ikke vidste du skulle firmwareopdatere

Firmware er meget muligt et nyt begreb for mange af os, men er faktisk en vigtig del af alle vores elektroniske gadgets, hjælpemidler og telefoner. En firmware opdatering er i bund og grund vigtig da den tillader intern kontrol til vores enheder. Denne kontrol kan indebære både instrukser om grundlæggende drift og proces af forskellige funktioner i enheden. Kig med her for at finde ud af nogle af hvilke enheder som du bruger i din dagligdag, som gør brug af firmwareopdateringer.


 


Din telefon


Din iphone, android eller andet smartphone har højst sandsynligt et par firmware installeret i deres styresystem. Firmware er ligesom alle andre programmer på din enhed, men den hjælper samtidig hardwaren med at afvikle instruktioner som systemet modtager fra dig og andre programmer. En firmwareopdatering kan hjælpe til at gøre denne proces nemmere for din enhed, samt fjerne ”bugs” eller andet der gør processen langsom.


 


Dit kamera


Det er dog ikke kun din smartphone som indeholder firmware. Mange digitale kameraer har disse installeret. Dette er fordi at som markedet udvikler sig og modeller med direkte link til skyen begynder at blive populærere så skal der flere indstillinger til for at enhederne kan snakke på kryds.  Her hjælper firmware med at sende og modtage indputs og data til enheden.


 


Eksterne harddiske


Firmware kommer i mange størrelse og som både ”åbne” og ”låste” funktioner. De låste er ofte ikke programmerbare og håndtere mere flash memory for enhederne.  På eksterne harddiske kan der benyttes en ”låst” version som beskytter og opdateres regelmæssigt og er en af de mere komplekse typer af firmware. Firmwareopdatering forsikrer dig en fungerende datastrøm som beskytter dine data optimalt.


 


E-cigaretter


Et nyt marked som benytter sig af firmwareopdatering, er e-cigaretterne. Fordi det pludselig er muligt at kunne indkode og registrere data i de små enheder kan forbrugerne nu skabe en meget personlig e-cigaret. Nogle modeller har så avancerede mikrochips at mange oplever en lang bedre brugeroplevelse, efter at have firmwareopdateret deres e-cigaret. En af de første, og førende udviklere til e-cigaretter på markedet, er Joyetech som for nylig har lanceret opdaterede modeller med mulighed for firmwareopdatering. Efter at opdatere med firmware kan modeller som eVic Vtwo og nyere modeller yde op til 75 watt, indeholde roterende display, håndtere personligt display med billeder og du kan sågar spille spil på din e-cigaret med opdateringen.  


 


Din projektor til storskærmen


En anden enhed som også bruger firmwareopdateringen for at hurtigere ”flow” er mange projektorer. Nogle modeller kan firmwareopdateres, og her kan en opdatering være med til en bedre farvehåndtering, samt en meget bedre filmoplevelse. Hold altid øje på producentens hjemmeside om der bliver udgivet nye firmwareopdateringer så du kan få mere ud af din projektor i fremtiden.