Apps til dig, som bruger kørestol

Verdenen kan være svært at maurere rundt i, når man sidder i kørestol. Det er nemlig langt fra alle steder, som tager højde for kørestolsbrugere. Dog kan livet i kørestol gøres nemmere, netop ved hjælp af en række forskellige apps, som er oprettet netop til dette formål.


 


Glad tur


Denne app er udhvilket af Glad Fonden, hvis formål er at give handicappede de samme muligheder for at deltage i samfundslivet som andre borgere. Deres formål med Glad Turr appen er, at gøre livet nemmere for folk med et handicap. Appen sørger nemlig for, at vurderer tilgængeligheden for folk med særlige behov, eksempelvis med steder med kørestolsrampe. Disse steder er blandt andet caféer, restauranter og kulturinstitutioner. Så hvad end du er med manuel kørestol eller el kørestol, gør denne app det nemt for dig at komme rundt.


 


Wheelmap


Lidt i stil med Glad Tur, er Wheelmap en hjælp til dig i kørestol, til at finde handicapvenlige steder til dig. Her kan du se stederne på et virtuelt kort, og andre folk kan bedømme disse steder, og du kan derfor få hjælp igennem andre folks erfaringerne med stederne. Her hjælper man, ligesom ved Glad Tur appen, hinanden med at finde de bedste handicapvenlige steder. Derudover kan du også læse om steder, som ikke er handicapvenlige, så du slipper for at tage et sted hen forgæves.


 


Skype


Selvom det virker lidt skørt, så er Skype faktisk en god app til dig i kørestol. Det er nemlig ikke altid lige nemt for en kørestolsbruger at komme med rundt til diverse venner, arrangementer eller sågar møder. Derfor er Skype en genial opfindelse, da du kan være med til eksempelvis et møde hjemmefra. Her slipper du for at forlade hjemmet, men du kan stadig deltage, så du ikke skal føle dig udenfor fællesskabet.