Backup af Outlook 2010 - Let og gratis

Det kan ofte være nyttigt at have backup af Microsoft Outlook 2010. Skal du geninstallere Outlook 2010 eller måske flytte en version af Outlook 2010 til en anden computer, så behøver du en sikkerhedskopi af alle dine data. Det kan også vise sig, at være en godt idé at have backup af Outlook 2010, selvom du ikke planlægger at flytte, eller geninstallere programmmet. For skulle din computer blive beskadiget, stjålet eller lignende, så mister du alle dine e-mails, kontakter, opgaver m.v. Heldigvis er det ret let og ganske gratis at tage backup af Outlook 2010 med denne metode.


Sådan gør du


For at tage en sikkerhedskopi af Outlook 2010 så skal du kopiere de filer, som har .pst til efternavn, fra Outlook 2010's mappe til en anden destination. Det kunne være en CD eller et USB drev. De omtalte .pst filer finder du i din personlige lager mappe, hvori Outlook 2010 gemmer vigtige ting i, så som dine e-mails, kontaktinformationer, mødeaftaler, opgaver og mere. Ved at finde ud af, hvor på din computer .pst filerne er placeret kan du let tage backup af Outlook 2010 gratis og hurtigt.


Sådan finder du Outlook 2010 data filerne (.pst)


For at finde .pst filernes placering, så skal du starte med at åbne Outlook 2010. I Outlook 2010 skal du vælge fanebladet Filer. Herefter skal du vælge Oplysninger som du finder i menuen ude til venstre. Herefter vælges Kontoindstillinger. Ved klik popper en boks op, hvor der igen står Kontoindstillinger - Klik på den. I vinduet der nu åbnes skal du vælge fanebladet Datafiler. Her får du præsenteret en liste over alle dine konti i Outlook 2010. Hver af disse har sin egne .pst fil. Mange vil kun have en enkelt konto/datafil, så fortvivl ikke, hvis der kun er én. Nu skal du vælge, hvilken konto du ønsker at lave en sikkerhedskopi af og klikke på Åben filplacering.... En nyt vindue åbner sig nu. I det vindue finder du dine datafiler (.pst).


Backup af Outlook 2010 data filerne


Nu har du fundet frem til Outlook 2010's datafiler, og det bør ikke være noget problem at sikkerhedskopiere disse filer nu. Luk nu dialogboksen med kontoindstillinger og luk herefter Outlook 2010. Gå tilbage til mappen med dine Outlook 2010 datafiler. Kopier filerne til din ønskede backup destination (Harddisk, CD, DVD, USB m.v.).


Genskab dit Outlook 2010 med data filerne


Hvis du har brug for at genoprette dit Outlook 2010 på en anden computer, eller har behov for dine sikkerhedskopierede datafiler på din nuværende computer, så kan du importere de gemte filer til Outlook 2010. Du skal blot åbne Outlook 2010 og vælge Filer. Herefter skal der klikkes på Åben i menuen i venstre side af Outlook 2010. Vælg nu Importer for at åbne Outlook 2010's import / eksport guide. Vælg Importer fra et andet program eller en anden fil og klik på Næste. Vælg nu Outlook-datafil (.pst) under Vælg fil type og klik på Næste. For at vælge din sikkerhedskopi skal du nu klikke på Gennemse, finde den givne datafil og vælge Åben. Vælg herefter om du ønsker at overskrive dubletter, lave dem være eller fjerne dem og klik på Næste. Hvis nødvændigt indtast da kodeord og vælge den mappe, som du ønsker at importere filerne fra. Højst sandsynligt ønsker du at importere hele data filen, så du bør vælge Outlook Datafil og inkluder undermapper (flueben). Hvis du ønsker at importere datafilen til din nuværende Outlook datafil, så skal du vælge importer enheder til den eksisterende fil. Ellers kan du klikke importer enheder til samme mappe og vælge placeringen. Klik på Færdig for at fuldføre importen og genskabningen af dine sikkerhedskopierede datafiler.


Relateret