Bedste a-kasse til dig med et usikkert job

Sponsoreret

Annonce


Der findes masser af jobs, som er mere eller mindre usikre. Det kan de være af flere årsager. Det kan være grundet en profession med stor konkurrence, sæsonarbejde eller lav jobrate. Måske du er musiker, murer eller lever af at spille E-sport. Dette er blot få ud af de mange usikre jobs, som findes derude. Hvorfor vælger folk så disse jobs? Det gør de fordi, de følger hjertet. Det lyder kliché, men når du vælger erhverv, så er det ikke økonomien, men lysten til arbejdet som er vigtigst. Pensionsalderen i Danmark er stadigt stigende og derfor er det vigtigt du vælger et job, som gør dig glad. Det ændrer dog ikke på usikkerheden omkring at kunne få et arbejde efter endt uddannelse eller i de sæsonfrie perioder. Læs derfor med herunder og forstå, hvordan du kan forsikre dig selv under ledighed.


A-kassen hjælper dig under ledighed


En a-kasse, eller en arbejdsløshedskasse, er en privat organisation, som er til for at støtte dig økonomisk under ledighed. Denne giver dig altså mulighed for, stadig at modtage en udmærket indtægt, trods ledige perioder fra arbejdsmarkedet. Find den Bedste a-kasse til dig og meld dig ind allerede i dag. Hvis ikke du er medlem af en a-kasse, kan du ikke modtage dagpenge under sygemelding, efter endt uddannelse eller hvis du er blevet afskediget. Er dette tilfældet, så skal du søge om kontanthjælp eller uddannelseshjælp, alt efter din alder. At modtage hjælp fra en a-kasse, kræver et års medlemskab forinden hjælpen, at du har optjent penge og står til rådighed for arbejdsmarkedet, hvilket indebærer at du er aktivt jobsøgende.


Kan jeg få hjælp til jobsøgningen?


A-kassen hjælper dig udelukkende økonomisk og dermed ikke med selve din jobsøgningsproces. Det gør fagforeningerne til gengæld. Mange kender ikke forskellen på disse to, trods den er stor. Mens a-kassen støtter dig økonomisk, støtter fagforeningen dig juridisk. Det vil sige, at mens du er ledig, så kan de ansatte i fagforeningen, hjælpe dig med at optimere dit CV, samt skrive jobansøgninger. For at du kan få udbetalt dagpenge, skal det fremgå at du er jobsøgende hos jobcenteret. Denne del kan for mange brugere skabe frustration, da det kan være en udfordrende proces at dokumentere til jobcenteret. Derfor har fagforeningerne den ydelse, at de sender alt dette afsted, så du udelukkende skal koncentrere dig om det, der nu har været centrum i din ledighed.


Kan jeg blive medlem hvor jeg vil?


Som udgangspunkt, kan du melde dig ind i lige den a-kasse og fagforening, som du har lyst til. Der er dog nogle ting at være opmærksom på i denne proces. De fleste af disse organisationer er indrettet efter professioner. Det vil altså sige, hvis du læser til socialrådgiver, skal du melde dig ind i den a-kasse som dansk socialrådgiver forening vejleder dig til og er du akademiker, findes akademikernes a-kasse. Det er med fordel at vælge et medlemskab hos de, som har dygtiggjort sig indenfor din profession. Fagforeningerne forhandler nemlig også overenskomster med arbejdsgiverne, og derfor er det godt at de, som du er medlem hos, har en god ide om hvad netop dit fag kræver og forventer af dig.