Beskyt din pc mod cybertrusler

Vi lever i et informationssamfund, hvor teknologi kører og information formidles hurtigere, end det nogensinde har gjort. Med andre ord er der i dag uendelige muligheder for hackere. Artiklen her guider dig igennem og præsenterer de bedste antivirus programmer, du kan købe og de forskellige trusler, som du kan stå overfor.


 


Det er muligt at hacke sig til noget så simpelt som et webcam på en computer. Det er også muligt at hacke IT-systemer hos store internationale virksomheder. Men det betyder ikke, at der er intet, du kan gøre.


Heldigvis er der en masse fantastiske antivirus programmer, som du kan købe og installere på din pc. Professionel hjælp kan være dyrt, men er altid prisen værd. Du kan derfor ligesom mange danskere låne penge hos LendOn, der har mange lånemuligheder.


 


De bedste programmer


AV-Comparatives har testet antivirus-programmer. Testen viser, at programmerne Kaspersky Internet Security, Bitdefender Internet Security og Trend Micro Internet Security var de mest modstandsdygtige mod virus og trusler.


Andre programmer er Malwarebytes Premium, Avira Antivirus Pro og Trend Micro Internet Security.


 


De forskellige trusler


Cyberkriminalitet handler overordnet om berigelse. Hackere stjæler penge ved eksempelvis at få fat i dine personlige eller finansielle informationer eller ved afpresning.


Cyberspionage er rettet mod myndigheder og virksomheder, hvor hackere forsøger at stjæle værdifulde data og information. Ofte har cyberspionage flere angrebsmetoder, og det er altid medarbejderne i organisationen, der bliver lokket.


Cyberaktivisme føres ofte af politiske eller ekstremistiske grupper som eksempelvis Anonymous. Denne er lidt anderledes, idet at modstanderne her kan være enkeltpersoner, organisationer, myndigheder og generelt alle, der står i modsætning til cyberaktivisternes holdninger.


Cyberterror omhandler terroristiske handlinger ved hjælp af internettet, hvor man vil udføre voldelige handlinger eller dræbe for at opnå politiske gevinster og intimidering. Der er altså tale om terrorister, der blot udnytter internettet for at udføre terrorangreb.


 


Guide: Et antivirus-program er ikke nok…


Selvom det er vigtigt at have et program, der kan beskytte din computer fra de fleste vira der findes, så er det aldrig nok. Her får du en liste over ting, som du kan gøre.



  1. Vælg et godt password


Denne har du nok hørt før, og det er der god grund til. Vælg et unikt password og sørg for at ændre det flere gange om året.



  1. Opdatér din software


Der vil altid komme opdateringer til IT-systemer hos virksomheder, men også til din pc. Opdateringer eksisterer, fordi de retter op på eksisterende fejl.



  1. Vær forsigtig med at klikke…


Hvor mange gange har vi ikke hørt, at falske mails, beskeder og links ødelægger din computer? Vær opmærksom på mistænksomme ting. Hold musen over linket for at se, om adressen ser mistænkelig ud. Får du en sms-besked eller et opkald, hvor afsenderen beder om dine personlige eller finansielle oplysninger, så er det højst sandsynligt fake.



  1. Sikkerhedskopiering


Sikkerhedskopier dine og virksomhedens data, så det altid er et andet sted. Der er risiko for, at hackeren vil stjæle og slette dine data.



  1. Download – hvis du stoler på siden!


Nogle gange kan man være fristet til at downloade et program, selvom man ikke er sikker på, om det kommer fra et sikkert sted. Pas på, så du ikke downloader virus sammen med programmet.



  1. Spørg nogen, der ved mere end dig


Hvis du ikke ved, hvad du skal gøre, så spørg altid en, som du ved har mere styr på det end dig selv. Hold hovedet koldt og tag kontakt til IT-folk.