Betting - hvad du bør vide, før du går i gang

Sponsoreret

Sponsoreret indhold:


Med alle de mange forskellige former for konkurrencepræget underholdning der er i dag, er der også mange, der nyder at deltage i en konkurrence om at gætte rigtigt på udfaldet, hvad end det er på en fodboldkamp, en prisuddeling eller et hestevæddeløb, bare for at nævne nogle eksempler. Betting er yderst populært i især sportsverdenen, og her kigger vi kort på denne form for gambling.


Betting både fysisk og på nettet


I nogle tilfælde kan du stadig i dag møde fysisk op, og bette på særlige udfald til en bestemt begivenhed, men det bliver mindre og mindre sandsynligt, eftersom det efterhånden mest er til ulejlighed for dig som spiller. I dag kan du med få klik begynde at bette over nettet, gennem en af de mange online bettinghjemmesider, og finder du siden med den bedste velkomstbonus, har du mulighed for at komme godt i gang, med at bette på dine favoritbegivenheder, fra din egen sofa derhjemme.


Forstå oddsene


Når du better, er det vigtigt at være bekendt med de centrale begreber, såsom odds. Som better er det vigtigt at forstå, hvad der menes med odds, og de tal, der oplyses ved bestemte udfald. Odds er i al sin enkelthed et udtryk for, hvor stor sandsynligheden der er for, at et bestemt udfald forekommer. Den europæiske oddsnotering er dog indrettet til at repræsentere risiko, altså hvor stor sandsynligheden er for, at et givent udfald ikke forekommer. Når du kigger på odds, skal du derfor være opmærksom på, at det laveste tal repræsenterer det mest sandsynlige udfald for begivenheden, mens de mest usandsynlige udfald er noteret med det højeste tal.


Bookmakeres odds er aldrig helt præcise


Som i enhver anden konkurrence, er der en sandsynlighed for, at du taber. En af de gyldne regler, når det kommer til betting er, at du ikke undgår at tabe på et eller andet tidspunkt. Holder du samtidig din betting på et nogenlunde lavt niveau, kommer du heller ikke til at tabe for stort. Desuden er der altid en chance for, at bookmakeren har taget fejl, og at et mindre sandsynligt udfald, rent faktisk kommer til at ske. Er du interesseret i at bette mere seriøst, er det disse udfald, du bør bette på. Det betyder altså, at du selv skal til at igang med sandsynlighedsregningen, for at finde odds på udfald af begivenheder, som i virkeligheden burde være lavere, og derfor mere sandsynlige. Dette burde gøre dig forberedt til en god omgang betting.