Bots er en stor risiko

De mange danske firma Pc’ere, der er blevet angrebet af bots i de sidste dage, er potentielt et stort problem. Derfor bør alle IT-ansvarlige være proaktive og gennemgå samtlige Pc’ere for evt. skadeligt software.
- Det første den IT-ansvarlige skal gøre, er at sikre sig, at sikkerhedsløsningen på den enkelte Pc er opdateret. Det gælder både den fil, der indeholder beskyttelsen mod malware samt selve det program, der ligger på og beskytter den enkelte maskine, siger Joachim Dresner, Country Manager for Panda Security i Danmark, og fortsætter – Når dette er sket, så er den god ide, at scanne Pc’en både med den nuværende sikkerhedsløsning samt med et andet stykke sikkerhedssoftware som fx en onlinescanner, så alle programmer og filer er ”endevendt”, og han slutter – Hvis den enkelte maskine opdateres konstant, så vil den være beskyttet mod de trusler, som bots typisk indeholder.

Verdens største botnet


At en trussel fra botnets skal tages meget alvorligt ses bl.a. af, at da verdens største kendte botnet ”Maripose” blev afsløret i et samarbejde mellem FBI, Defence Intelligence, den spanske Guardia Civile og Panda Security var ikke mindre end 13 milioner Pc’ere i 190 lande og 31.901 byer angrebet. At det i fremtiden breder sig endnu mere ses af, at den software, der blev brugt til at skabe Mariposa-nettet, er blevet solgt videre til mange i de kriminelle kredse og i juli måned blev endnu et botnet udviklet af en 23-årig slovener. Det vurderes, at programmet har været grundlag for minimum 700 botnets.
Den enkelte Pc i virksomhederne kan bl.a. skannes med onlineskanneren Activscan på denne adresse http://www.pandasecurity.com/.

Se også

Beskyttelse fra mere end 10 mill. brugere
Panda Internet Security 2010
Panda Antivirus Pro 2011
Panda Global Protection 2011
Panda Internet Security for Netbooks 1.01.00