Business Intelligence er en fornuftig investering

Mange virksomheder ønsker at gøre brug af data, men har udfordringer med at håndtere dem rigtigt. Her kommer BI-løsninger ind i billedet, fordi det kan hjælpe med at skabe overblik over de mange informationer. Data er et vigtigt redskab, og vi kigger her nærmere på, hvorfor det er en god investering at have en BI-løsning.


Som virksomhedsejer vil man gerne forsøge at gøre de rigtige investeringer og holde omkostningerne nede. BI-løsninger kan være et af de kloge valg, fordi det giver helt andre muligheder for at lære sig selv og kunderne bedre at kende. Her får du nogle af grundene til at investere i BI.


Vil du gerne lære mere om, hvordan du udnytter data bedst muligt, så klik ind på denne side.


Finder tendenser og definerer strategien


Hovedformålet med Business Intelligence er at kunne navigere rundt i de mange indsamlede data. Hvis man laver en strategi uden at have baggrund for valgene, så risikerer man ofte at gå galt i byen, og her kan BI-teknologi gøre en stor forskel. Med hjælp fra BI finder du tendenser og sammenhænge, som du kan bruge til at planlægge ud fra, og det kan gøre forskellen.


Opfølgning


BI-programmer bruges ofte også til at lave opfølgning forskellige steder i virksomheden. Data giver nemlig mulighed for at se, hvordan de forskellige processer eller trufne valg har båret brugt, og de kan herefter analyseres i systemerne. Opfølgning er en form for kvalitetssikring, så man kan gøre det endnu bedre næste gang, og også her er BI et meget effektivt redskab.


Indkøb


Kigger man på indkøb og lagerbeholdning/styring, er det også en god idé med BI-løsninger, for på dette område har mange virksomheder store mængder data liggende, som ellers kan være svært at bruge optimalt. Data stammer fra forskellige steder, men BI-systemerne kan sammenholde dem, og man kan derfor undersøge sig selv. I indkøb og lager bruges dataprogrammerne ofte til at sikre, at man har gjort de rigtige indkøb, når man kigger på antal og typer. Her vil man kunne se, om man skal justere på nogle af tingene til næste gang.


Budget


Budgetter kan være en stor opgave i mange virksomheder, og det kan virke ganske uoverskueligt til tider. BI-løsninger som eksempelvis programmet Microsoft SQL hjælper dig dog med at sætte dine budgetter i system, så du ikke behøver bruge alt for mange unødvendige ressourcer på det. Det er en stor hjælp for økonomiafdelingen i en virksomhed at bruge Business Intelligence.


Bedre kundeservice


Kundeservicen i en virksomhed bliver ofte også analyseret via BI-systemer, hvor der er indsamlet en masse data om servicens kvalitet. Her kan man blandt andet kigge på, om kunderne føler sig godt behandlet, om man har den rette ekspertise, eller om ventetiden sommetider er for lang.


Skarpere markedsføring


Markedsføringen er en vigtig del af virksomhedens evne til at ramme de rigtige målgrupper. BI-systemer sætter styr på indsamlede data om kunderne, og det hjælper til at lære dem bedre at kende. Det giver de bedste forudsætninger for at kunne lave den mest målrettede markedsføring.


Leder du efter erhvervsnyheder så kan vi anbefale https://business24.dk