De bedste rank tracker værktøjer

Skal du holde øje med din hjemmeside eller webshops placeringer i søgeresultaterne for jeres vigtigste søgeord, kan du med fordel bruge et såkaldt rank tracker værktøj. Det holder øje med den øjeblikkelige placering af de søgeord, I har udvalgt. Placeringerne opdateres dagligt, så du kan følge med i, hvorvidt I er på vej op eller ned i søgeresultaterne. Der findes mange forskellige værktøjer i mange forskellige prislag. Her får du tre bud.


 


Går du op i jeres hjemmeside eller webshops placeringer i søgeresultaterne, er du nødt til at investere i et såkaldt rank tracker værktøj. Det gør det muligt at følge udviklingen i placeringerne for jeres vigtigste søgeord og kan dermed være med til at styre det SEO-arbejde, der skal udføres på siden.


 


Der findes mange forskellige rank tracker værktøjer, der alle udbydes af forskellige danske og udenlandske udbydere som online tjenester i skyen. Funktionalitet og antal af overvågede søgeord du får med i prisen varierer en del fra tjeneste til tjeneste.


 


Her kommer vi med tre vidt forskellige bud på rank tracker værktøjer, du med fordel kan se nærmere på.


AWR Cloud


 


AWRcloud.com er en af de mere avancerede rank trackere, der også kan anvendes af SEO-bureauer til deres kunder. Her har du mulighed for at kombinere rank tracking med din webside eller webshops Google Analytics og Search Console data.


 


AWR Cloud giver mulighed for at følge dine søgeords placeringer på Google, Bing og Yahoo og på baggrund af disse placeringer kalkuleres dit websites synlighed på nettet som en procentsats mellem 0 og 100. Synlighedsprocenten kan dog ændres drastisk ved at monitere flere eller færre søgeord, samt nedsætte antallet af overvågede søgemaskiner. Så i praksis kan den angivne synlighed ikke bruges til andet end at holde øje med, om det går fremad eller tilbage for de nuværende overvågede søgeord.


 


Du kan monitere alle de domæner, du orker og får overvågning af 2000 søgeord for 49 USD pr. måned. Dog skal du være opmærksom på, at hver søgemaskine tæller. Så overvåger du et søgeord på to søgemaskiner, tæller det to gange.


Tiny Rocket Lab


 


Tiny Rocket Lab er en dansk rank tracker, der ud over at holde øje med søgeordenes placering i søgeresultaterne, også kan foretage en simpel søgeordsanalyse og komme med SEO-anbefalinger til de enkelte sider. Endelig kan du bruge værktøjet til at finde de konkurrenter, du kæmper mod i søgeresultaterne.


 


Du kan overvåge 100 søgeord for 19 USD og 500 ord for 49 USD pr. måned.


 


Accuranker


 


Accuranker er en anden dansk rank tracker, der har stort set de samme avancerede funktioner som AWR Cloud med mulighed for at medtage informationer fra Google Analytics og Google Search Console. Derudover giver den mulighed for at overvåge dine konkurrenters placeringer for de samme søgeord, som du overvåger med Accuranker.


 


I modsætning til de to andre værktøjer har Accuranker dansk brugergrænseflade og en meget mere enkel brugergrænseflade. Prismæssigt kan du overvåge 600 søgeord fordelt på et valgfrit antal domæner for 44,95 USD, samt give adgang til tre brugere.