De fem bedste musiktjenester

Streaming af musik er blevet en almindelighed og derfor er der kommet et hav af forskellige musiktjenester, og det kan være vanskeligt at finde den rette. Derfor vil vi nedenstående gennemgå fordele og ulemper ved nogle af de mest populære streamingtjenester.1. Spotify


Spotify er den mest populære musiktjenester på markedet, og det er der gode grunde til. For det første, så kan man gratis lytte til hele Spotifys enorme bibliotek, hvis man kan leve med lidt reklamer indimellem, og hvis man ikke kan det, så har Spotify en attraktiv abonnementspris, som giver højere lydkvalitet og gør tjenesten reklamefri. For det andet, så er Spotify den nok hurtigste tjeneste til at tilføje nye kunstnere og de hedeste albums.


2. YouTube Music


YouTube Music er en relativ ny tjeneste, og har et hav af unikke egenskaber, som gør, at denne tjeneste kan konkurrere med giganter såsom Spotify. Med YouTube Music har du et enormt bibliotek, som selv Spotify ikke altid kan måle sig med. YouTube Music benytter sig bl.a. af YouTubes store musikbibliotek, hvor man ofte kan finde sjældne og ikke nødvendigvis populære sange. Hvis man har interesse for ældre musiknumre som ikke altid er til at finde, så kan du garanteret finde dem på YouTube Music. Dertil, så har tjenesten også forrygende kvalitet og mobilapplikationen er også fremragende udviklet og kvalitet har utvivlsomt været en topprioritering. 


3. Telmore Musik


Telmore Musik er en musiktjeneste, som tilbydes af det danske teleselskab af samme navn. Telmore Musik er mest oplagt, hvis man i forvejen har et mobilabonnement hos Telmore. Denne tjeneste har et stort musikbibliotek, men mangler moderne standarder og forventning såsom podcasts og en forbedret lydkvalitet. Telmore Musiks mobilapplikation er heller ikke noget at fejre, den hakker ofte, og er til tider langsom, og går helt i stå, når man tilføjer en sang til spillelistens kø. Telmore har selv oprettet ret overfladiske spillelister, og de kan slet ikke måle sig med Spotifys mere personlige og uddybet spillelister. Med det sagt, så er Telmore Musik en god mulighed, hvis man i forvejen er Telmore kunde, og man gerne vil have adgang til de mest populære sange.


4. YouSee Musik


YouSee Musik minder egentlig ret meget om Telmore Musik, da denne tjeneste primært er tiltænkt folk, som i forvejen har et abonnement hos mobilselskabet YouSee. YouSee Musik er en fremragende mulighed, hvis man gerne vil have let adgang til 60 millioner musiknumre, og kan varmt anbefales, da lydkvalitet også er en af de bedste på markedet. YouSee Musik føles også lidt mere personlig, da der tydeligvis har været mere fokus på at oprette unikke afspilningslister, som giver en ganske unik atmosfære for os lyttere.


5. Tidal


Tidal er en af de ældste musiktjenester på markedet, men har ikke rigtig slået igennem her i Danmark. Men det skal ikke skræmme dig for at give tjenesten en chance. Tidal har gennem årerne levet højt på, at denne musiktjeneste leverer den absolut bedste kvalitet gennem streaming. Tidal har tidligere haft eksklusivaftaler med store kunstnere såsom Taylor Swift, så Tidal var den eneste mulighed, hvis man ville høre hendes musik. Gennem årerne er eksklusivaftaler blevet mindre relevante, og det er umiddelbart kun den høje kvalitet som giver Tidal en unik plads på markedet.