De mest populære online spil

 


Mennesker har spillet næsten lige så længe som vi havde behov for adspredelse og underholdning. Igennem tiden har det primært været fysiske spil, som f.eks. terninger og andre former for spil med brikker, men tiderne har trods alt udviklet sig. Nu eksisterer der en kæmpe industri indenfor online spil. Du har sikkert selv hørt om den store interesse og hype under nye spiludgivelser. Måske spiller du også selv og elsker at finde nye udgivelser, du kan dykke ned i.


 


Uanset hvilken type spil du er til, så er denne artikel for dig. Vi har samlet en kort oversigt over de mest populære online spil, både klassikere og nye udgivelser. Vi har udvalgt ét spil af forskellige kategorier. Bemærk, at det ikke er alle disse spil der er tilgængelig for alle, da nogle af dem har vilkår og betingelser, som brugeren bør læse og acceptere.


   1.       Old time classic: Pacman


Ja, du kender garanteret det klassiske spil med den gule prik og spøgelserne. Det kan spilles på flere forskellige konsoller og nærmest alle har prøvet et slag Pacman, som også er populært på arkaderne.


   1.       Simulationsspil: The Sims


The Sims er uden tvivl det mest succesfulde simulationsspil, der banede vejen for en række andre lignende spil. Sims tiltaler en bred vifte af mennesker, da det har en masse muligheder for at være kreativ og skabe historier. Der er kommet en lang række forskellige spil indenfor Sims-familien siden da, og det er stadig et af de mest populære spil nogensinde. Det har også gjort at andre kreative spil hvor spilleren selv skal bygge, herunder Minecraft, har fået så meget popularitet.


   1.       Strategisk minispil: Tetris


Tetris er især blevet et populært spil som tidsfordriv, der f.eks. kan spilles på Facebook. Her dyster man mod andre mennesker og spiller på tid i korte runder. Det er nok det mest kendte online minispil i sin kategori.


   1.       Platformsspil: Super Mario


Mange har nok ønsket sig en PlayStation, Wii eller Nintendo så de kunne komme til at spille Super Mario. Det er også et klassisk spil der er udgivet i utallige varianter, f.eks. Super Smash Bros, Mario Cars, og lignende. Det er et spil for hele familien i alle aldre, og har også været med til at hjælpe andre konsolspil med at slå igennem – herunder f.eks. Wii-spillene.


   1.       First-person skydespil: Call of Duty


Nu vil mange måske hellere have set Counter Strike i overskriften, som helt klart også er et enormt populært onlinespil med en stor fanbase. Der er dog noget særligt over Call of Duty. Da det først udkom, revolutionerede det nærmest hele genren. Men det var især ved nummer fire, nemlig Modern Warfare, at spillets fanbase for alvor skød i vejret, og det blev en af de bedst sælgende spilserier nogensinde indenfor sin genre. Der findes et utal af skydespil, og på det seneste er mange også gået mere over til Battle Royale spil, herunder f.eks. Fortnite, som naturligvis er et af de mest spillede spil lige nu.


   1.       Grand Theft Auto


Grand Theft Auto (GTA) var nyskabende indenfor konsol- og computerspil, da det var en af de få i starten der havde en ”open world”. Man kunne lave lige hvad man ønskede som spiller, og handlinger havde også mærkbare konsekvenser i spillet. Siden da er mange flere kommet til, men GTA er en klassiker – og GTA V var et af de mest ventede spil nogensinde.


   1.       World of Warcraft


MMORPGs fik deres popularitet især takket være World of Warcraft. Dette er også et ”open world” spil, men hvor man har kunnet spille med andre lige fra start og opbygge sin karakter. World of Warcraft er især speciel grundet en trofast fanbase, hvor folk nærmest er vokset op med spillet. Det har også banet vejen for mange andre fantasyspil, f.eks. Skyrim, Diablo og lignende, hvor man har fokuseret på storytelling, grafik og open world. World of Warcraft har bestemt fået nogle gode konkurrenter, men vil forblive en klasse for sig selv.