Derfor er god IT afgørende for din virksomheds succes

I dag findes der stort set ikke virksomheder, som ikke bruger en eller anden form for IT. Det kan spænde lige fra sekretærens computer med Office-pakken installeret til højteknologisk produktions- og processtyring. De fleste virksomheder bruger også IT-systemer til at styre løn og arbejdstider, og selv ungarbejdere er ofte vant til at skrive deres timer ind i et system på nettet. Med andre ord er IT blevet en central del af det danske arbejdsmarked. Derfor er IT i den grad også blevet et konkurrenceparameter, som kan gøre forskellen for, om din virksomheder vinder eller taber til konkurrenterne.


God IT sparer millioner


Selvom ny IT nærmest er blevet et fy-ord og ofte forbindes med enorme omkostninger og katastrofale løsninger (tænk for eksempel EFI og sundhedsplatformen), er ny IT ikke altid djævlens værk. Faktisk kan mange virksomheder spare op til millioner af kroner hvert år ved at få IT til at klare de opgaver, som før krævede et menneske. Det betyder ikke nødvendigvis, at medarbejderne skal spares væk – ofte får de blot mere tid til faktisk at arbejde med virksomhedens kerneopgave.


Ofte kan en integreret IT-løsning også hjælpe med at samkøre alle virksomhedens opgaver og processer, så alle medarbejdere kan tilgå de informationer, de skal bruge. Det kan et ERP-system for eksempel hjælpe med. I et ERP-system kan oplysninger om lager, produktion, salg, økonomi og meget mere samles i realtid, så virksomheden kan handle ud fra, hvordan situationen er lige nu. Det sikrer en meget effektiv forvaltning af virksomhedens ressourcer og mindsker risikoen for fejl – et område, hvor der især kan være penge at spare.


Integrerede systemer optimerer virksomhedens processer


Mange af de IT-systemer, der bliver satset stort på i disse år, er integrerede systemer (som for eksempel et ERP-system). Formålet er netop at samkøre alle virksomhedens processer, så både ledelsen og medarbejdere har overblik over, hvad der sker. Sådan et overblik er ikke bare praktisk – det er penge lige i lommen.


ERP-systemer er en type af integrerede systemer, som kan bruges af mange typer virksomheder. Systemerne kan skræddersyes til den enkelte virksomheds behov, og de kan løbende skaleres i takt med virksomhedens udvikling. Et veltilpasset system er alfa og omega, hvis virksomheden skal få noget ud af det. Er man ikke opmærksom på at få et 100 % skræddersyet system, er man nemlig i risikozonen for en dyr IT-skandale.


Undgå de dyre faldgruber


Det sker alt for tit, at ledelsen i en virksomhed ikke gør sig klart, hvor stor en omvæltning og omkostning et nyt IT-system kan være. Derfor indføres der ofte standardiserede systemer, som ikke passer til virksomheden, og medarbejderne bliver ikke tilstrækkeligt uddannede. Ikke at forberede medarbejderne er en typisk fejl, som kan have katastrofale følger. Uforberedte og bekymrede medarbejdere kan nemlig spænde ben for selv den mest geniale løsning. Derfor er det helt essentielt, at medarbejderne både er godt informerede om ændringen, tages med på råd i udviklingen af systemet og ikke mindst uddannes grundigt i at bruge systemet. Er I omhyggelige i denne proces, er chancen for en gnidningsfri implementering markant større.


Lav den rette markedsføring


Ligesom IT systemer kan blive en dyr fornøjelse, hvis man benytter de forkerte, så kan det samme være tilfældet med markedsføring. Det kan derfor være en rigtig god ide at alliere sig med nogen der laver online markedsføring, hvis det er den retning du går, i stedet for at kaste sig ud i det selv. Der er mange, der ikke ser markedsføringen som så vigtigt element, som det rent faktisk er tilfældet. Den rette markedsføring kan betyde en verden til forskel, og ligesom god IT kan spare millioner, så kan god markedsføring tjene millioner.