Derfor skal du have fibernet

Fibernettet kaldes fremtidens internet, og udbydere som Fibia får et flertal af kåringer hvert år. Men hvorfor har fibernettet fået det navn?


Herunder kan du finde en guide til fibernettet, og hvorfor du bør få det.


Hvad er fibernet?


Fibernet er en betegnelse for en bestemt type bredbåndsforbindelse, der leveres via optisk fiber. Internetsignalet, der leveres igennem disse kabler, er væsentligt hurtigere end traditionelle forbindelser, der anvender kobberkabler. Du får dermed en lynhurtig internethastighed, så du aldrig skal bekymre dig om, at dit internet bevæger sig i sneglefart.


Fordi fibernettet anvender en anden type kabler end de traditionelle kobberkabler, er det endnu ikke etableret alle steder i Danmark. Derfor er det ikke sikkert, at du kan få fibernet på din adresse i dag. Der arbejdes dog hele tiden på at udvide fibernettet, så flere kan få gavn af det.


Hvad er fordelene ved fibernet?


Det er de mange fordele, der gør, at fibernettet kaldes fremtidens internet. Her er nogle af dem:


Symmetrisk up- og downloadhastighed


Med traditionelle bredbåndsforbindelser er der ofte forskel på din up- og downloadhastighed. Typisk er det uploadhastigheden, der er væsentligt langsommere end downloadhastigheden. Det betyder, at det ofte kan tage lang tid, når du skal uploade billeder eller videoer, eller du skal foretage videoopkald på internettet. Det slipper du for med fibernettet, da uploadhastigheden er skruet op, så den matcher downloadhastigheden.


Hastighedsgaranti


Mange internetudbydere tilbyder kun internethastigheder op til en bestemt forbindelse (eks: 50/10 Mbit). Det betyder, at der i perioder vil være hastigheder langsommere end det, du betaler for. Det slipper du for med fibernettet, da den optiske fiberforbindelse er væsentligt hurtigere, og har større kapacitet. På den måde bliver din internethastighed ikke påvirket af eksterne omstændigheder.


Båndbredde med stabil forbindelse


Med fibernet får du en båndbredde med enormt høj kapacitet. Det vil sige, at hele familien kan anvende internettet samtidig, uden at det går ud over forbindelsens kvalitet. Derudover er fibernettets forbindelse personlig, hvilket vil sige, at det ikke påvirkes af andre brugere i nabolaget. Landskabet har heller ikke nogen påvirkning på fibernettet.


Med andre ord får du en stabil forbindelse, uanset hvor du befinder dig.


Hvad betyder det for mig?


Det er altså med god grund, at fibernettet kaldes fremtidens internet. Hvis du har mulighed for at få fibernet i dit område, er det noget du klart bør overveje, da det kommer med en lang række fordele, som du kan nyde godt af. Du vil kunne få en lynhurtig, garanteret internethastighed til en fornuftig pris.