Det skal du være opmærksom på, når du køber en ny oplader til din iPhone/iPad

Hvis du ejer en iPhone/iPad, så har du helt sikkert prøvet at oplader kablet gav op på et eller andet tidspunkt. Enten flossede kablet i enden, eller den stoppede med at oplade fra den ene dag til den anden, det kan også bare være at du mistede kablet. Uanset hvad, så har de fleste Apple ejere været nødsaget til at købe en ny iPhone oplader, eller et nyt kabel til sin iPad.

Du kan hurtigt finde en ny oplader på nettet eller i mange fysiske butikker, der er endda nogle supermarkeder som sælger opladere til iPhone / iPad. Men før du kaster dig over den billigste og smarteste oplader, så kan det være en god ide at have sine forholdsregler. Derfor skal du være opmærksom på hvilke slags opladere der findes derude, så du kan kende deres fordele og ulemper. Man kan inddele iPhone opladerne i 3 kategorier:

 

De originale Apple lightning kabler 

Det originale lightning kabel fra Apple er det samme kabel du får med, når du køber en ny Apple enhed. Her kan du være sikker på, at kvaliteten er høj og ladevnen er grundlæggende i den høje evne. Men selvom kablet kommer fra Apple dem selv, som er kendt for deres høje kvalitetsprodukter, så har deres originale lightning kabler fået en ringe modtagelse af deres kunder. Det kan også ses på deres officielle Apple webbutik, hvor deres kabel har fået 1 stjerne ud ad af 5 stjerne, hvor over 1.000 kunder har bedømt kablet. Det store problem med det originale kabel er, at den hurtigt flosser ude i enderne, hvilket kan være potentielt sikkerhedsfarligt, samtidig er prisen også i den højere ende. 

Fordele: Stabil ladeevene og viser sjældent fejlmeldinger på ens iPhone/iPad.

Ulempe: Går hurtig i stykker og prisen er en anelse pebret.

 

De uoriginale lightning kabler 

Det er næsten ligefør man kan inddele de uoriginale kabler i deres egne små kategorier, for kvaliteten er meget svingene, i forhold til hvilket uoriginalt kabel man køber. Men hvis du gør dit forarbejde godt, kan du faktisk finde et helt udemærket uoriginal lightning kabel til en fornuftig pris. Det du skal være opmærksom på, er at undgå at købe de meget billige kabler (under 40kr), for så ved du at produktionsprisen har været meget lav og der er højst sandsynlig skåret ned på de materialer, som skaber et stabilt lightning kabel. De meget ringe uoriginale lightning kabler kan i sidst ende skade din mobil/tablet, så vær opmærksom, når du køber uoriginale kabler. Køb helst et uoriginalt kabel i prislejen mellem 50-100 kroner og fra en butik som du har tillid til. 

Fordele: Markant billigere end de originale kabler. Du har mulighed for at finde et godt kabel - til en god pris.

Ulemper: Du kan aldrig være 100% sikker på, hvor god kvaliteten er og hvor længe kablet vil holde.

 

MFI lightning lightning kabler 

Det sidste lightning kabel er de såkaldte MFI godkendte lightning kabler, hvilket betyder, at kablet er godkendt og certificeret af Apple. Alle MFi kablerne er også produceret med et original Apple chip, som skaber en stabil ladeevne og du undgår at modtage nogen fejlmelding, når du oplader din iPhone/iPad. Man kan ikke direkte kalde MFi kablerne for originale, men i princippet er der ikke meget forskel på et MFI kabel og et originalt Apple kabel. Ofte så er MFi kablet bedre end det originale Apple kabel, da producenterne bag MFi kablerne har mulighed for at justere og anvende bedre materialer, så kablerne ikke går i stykker. Du finder ofte MFi kabler som er belagt med stofmateriale eller læder.

Fordele: De er ofte mere robuste end de originale Apple kabler. De har en sikker og stabil ladeevne.

Ulemper: Der findes nogle MFi kabler som er i den meget høje ende prismæssigt, hvilket kan virke meget voldsomt for et oplader kabel.

 

Jeg håber du er blevet lidt klogere på alle det typer iPhone opladere der findes, og ikke mindst blevet klogere på, hvad du vil kigge på, næste gang du skal på oplader jagt. Som sagt er der fordele og ulemper ved alle typerne. Hvis vi skulle anbefale en type oplader, så prøv at gå efter et MFi oplader kabel, der er forseglet med et robust nylon materiale eller læder, til en pris under 200 kroner.