Døjer du med en langsom computer? Sådan fikser du den

Sponsoreret

Døjer du med at din computer er blevet langsom? Du behøver ikke at købe en ny, men i stedet kan du vælge at ordne den selv, så den bliver hurtig igen.


Der er flere og flere der døjer med at deres computer bliver langsom, og det sker ofte efter ikke ret lang tid hvor de har haft den. Men hvordan kan du gøre den computer hurtig igen? Det kigger vi nærmere på i denne artikel, hvor du kan få svar på hvordan du kan undgå en langsom computer og spare en masse penge på køb af nye computere.


Hvorfor får jeg en langsom computer?


Årsagen til at du får en langsom computer er som regel at den bliver fyldt med en masse programmer som du ikke bruger, men som gør den sløv og langsom. Det der rent faktisk sker, er nemlig at hver gang du installerer et nyt program, så vil din computer sætte det som en del af opstartsflowet på computeren. Det betyder altså at hver gang du starter din computer, så vil der i baggrunden starte en proces som starter dette program op, selvom det ikke nødvendigvis er noget du lægger mærke til.


Et eksempel kan være office-pakken som starter op i baggrunden såfremt den bliver en del af din computers opstartsflow. Det er ikke sikkert at du skal bruge excel eller powerpoint hver gang du tænder din computer, men computeren forbereder sig på at du skal bruge alle programmer hver gang du tænder den.


Hvordan undgår du en langsom computer?


Hvis du vil indgå en langsom computer så skal du blot sørge for at rense den for alle disse opstartsprogrammer. For din computer bliver kun langsom hvis der er en masse processer i gang som presser den mens du åbner andre programmer. Så hvis du døjer med at din computer er langsom til at starte op, så kan det være en fordel at sikre at den ikke starter op med andet end f.eks. windows, da det er det eneste du med sikkerhed skal bruge hver gang du tænder din computer.


Derudover så kan det også være en fordel at du begynder at overveje om du skal bruge alle de programmer du har på din computer og ellers sørger for løbende at afinstallere nogle af dem, så du ikke har 100 programmer som du ikke længere bruger.