Download, apps eller i browser: Her er fordele og ulemper

I dag har du mange muligheder, når du spiller spil online. Du kan vælge at downloade selve spillet eller dets app og have det direkte på din enhed, eller du kan vælge at spille det direkte i din foretrukne browser. Nogle steder har du kun én mulighed, mens andre præsenterer dig for flere kombinationer. Men hvordan vælger du så, hvad der er det bedste for dig? Vi giver dig her hovedpunkterne, når det kommer til fordele og ulemper for hver enkelt.


 


Download: Fordele og ulemper


Når du downloader spil, kan det indeholde langt flere information end et spil i browseren. Det vil ofte give dig langt højere kvalitet, når det kommer til næsten alt, hvad du kan forestille dig i form af grafik, lydeffekter og meget mere. Det siges også, at denne type spil oftere har et mere levende fællesskab af gamere, der gør spillene mere konkurrenceprægede. Du kan være en del af et hold, der kæmper mod andre online.


 


Den høje kvalitet i grafik kan i nogle tilfælde gøre, at spillet er meget langsom til at loade. Det kan være frustrerende for spillere, hvis de gentagne gange oplever tekniske problemer. Desuden mener mange, at disse spil udelukker spillere, der måske er mindre tekniske, men som stadig gerne vil have lov til at more sig.


 


Apps: Fordele og ulemper


Apps kan være utroligt praktiske at have med rundt, og i dag kan du få næsten alt som en app både til iOS og Android. Desuden er der et voksende antal apps til spil, hvor man nu kan spille offline (hvilket for eksempel ikke er tilfældet med browserspil), og det giver en utrolig fleksibilitet. Desuden kan du gemme information sikkert i appen, så du ikke skal indtaste det hver eneste gang, du logger på.


 


En af bagsiderne kan være, at din telefon hurtigt fyldes op med utallige forskellige applikationer, og man på et tidspunkt skal rydde ud i dem for at få plads til nye. Det kan også være, at du ikke ønsker, at andre der låner din telefon skal se, hvilke apps du bruger.


 


Browser: Fordele og ulemper


Browserspil er generelt hurtigere at downloade. Ofte skal du kun have registreret dig til en bestemt side – og det er det – så er du klar til at spille. De optager heller ikke plads på din computer, smartphone eller tablet, men da de fleste enheder i dag har adgang til internettet, kan du nemt få adgang hvor som helst og når som helst. Oftest er det også sådan med spil direkte i browseren, at du ikke behøver at have stor teknisk viden for at være med. De fleste gange er disse spil online gratis.


 


Nogle mener, at denne slags spil hurtigt kan gå hen og blive monotone, hvis de ikke har nok valgmuligheder. Andre mener, at de kan være en for nem og hurtig distraktion – men det handler i sidste ende om ens egen viljestyrke.


 


Det skal dog siges, at ikke alle vælger én over den anden. Traditionelle spil vælger måske kun at have en version af deres spil, der kan downloades, mens andre som Casino Unibet vælger at have både app- og browser-version tilgængelig. Det kommer ofte an på målgruppe, og hvor teknisk spillet er i sin kodning.