E-handel bliver stadig mere populært – sådan sikrer du dig som køber

Det seneste årti har danskernes handelsvaner ændret sig markant. Med stadig nemmere adgang til varer og sortimenter på nettet foretrækker flere og flere nethandel. Med tiden er e-handel således blevet en seriøs konkurrent til traditionel handel i fysiske butikker, hvilket nye tal blot bekræfter.

 

At sidde foran skærmen og handle tøj, billetter og elektronik har aldrig været nemmere. Alt fra økologiske grøntsager til brugte biler kan findes online, og i 2016 blev der endnu en gang sat handelsrekord. Helt specifikt købte danskerne for 70 milliarder kroner på nettet sidste år, hvilket var en stigning på 20% - eller knap 12 milliarder.

 

Stort set alle varekategorier stiger i onlinesalg, og især tøj er populært. Gå på børnetøj udsalg her.

 

Større udbud og bedre tilgængelighed giver mere handel

Der er flere årsager til, at flere og flere foretrækker at handle online. Én af disse er, at et større antal virksomheder går online og muliggør køb på deres websites. Derudover er der også et større antal allerede eksisterende butikker, som også åbner egne webshops. Alt i alt betyder dette, at udbuddet stiger.

 

Udover udbuddet er tilgængeligheden af de online webshops også blevet bedre. Eksempelvis sker mange online køb på baggrund af det faktum, at de danske husstande i stigende grad får mobile enheder. På disse enheder, som smartphones og tablet, er der desuden applikationer til de fleste webshops, som gør det både lettere og mere attraktivt at handle der, frem for i en fysisk butik.

 

Online handlen har således tilpasset sig, så vores behov dækkes – eksempelvis den frie fragt og nemme retur på 14 dage. Samtidig passer online handel også bedre ind i den travle hverdag, og det er muligt at sidde foran skærmen om aftenen frem for at bruge en time i en butik.

 

Sådan handler du sikkert online

Når udvalget af webshops og online handelsplatforme hober sig op i antal, så kan det betyde, at det for forbrugeren kan blive sværere at gennemskue, om hjemmesiden er sikker at handle på. Svindlere bliver også bedre til at skjule deres hensigter, og vilkårene for e-handel bliver dermed mere komplekse.

 

Med andre ord er der altså konstante forandringer i både handels- og businessverdenen. Hvis du ønsker at følge bedre med, så få de seneste nyheder her. Ønsker du desuden, som forbruger, at komme de dårlige online handelsoplevelser til livs, så er der heldigvis flere ting, man kan gøre. 

 

Har butikken e-mærket?

Først og fremmest bør man se efter e-mærket på webshoppens hjemmeside. Hvis e-mærket er til stede, betyder det, at der leves op til gældende dansk lov, samt at siden kontrolleres af e-mærkets egne jurister.

 

Betal altid med kort

Dernæst bør man altid betale med sit kort og dermed IKKE via en bankoverførsel. Når der betales med kort, så gennemgås forskellige sikkerhedsforanstaltninger for at forhindre svindel. Sikkerhedsforanstaltninger som ikke sker, når der overføres penge via banken.

 

Undersøg køberen

Til sidst bør man også altid undersøge både sælgeren og deres salgs- og leveringsbetingelser. En nem Google-søgning kan hurtigt afsløre, om andre har haft problemer med webshoppen. Eksempelvis findes der sider som trustpilot.dk, hvor webshops bliver vurderet af faktiske købere.