Er linkbuilding vejen til online succes?

I denne digitaliserede verden, hvor der findes et utal af hjemmesider, kan konkurrencen være rigtig stor. Derfor er der mange, som benytter sig af SEO, der er en søgemaskineoptimering, som sikrer dig, at din hjemmeside rangerer højt i søgeresultaterne. Linkbuilding er en vigtig del i denne optimeringsproces, hvilket du kan blive meget klogere på ved at læse med videre.


 


Hvad er linkbuilding?


Linkbuilding henviser til den måde, som din hjemmeside opbygger sine indgående links fra andre hjemmesider. Google og andre søgemaskiner rangerer deres søgeresultater efter popularitetsanalyser. Derfor er det vigtigt med gode indgående links fra andre hjemmesider, hvis du gerne vil rangere højt på søgeresultaterne. Dog er det ikke tilfældigt, hvilke andre hjemmesider som linker til dig. De forskellige links har nemlig forskellig værdi, og her kan forskellen være stor. Handler din hjemmeside eksempelvis om rejseudstyr, vil indgående links fra andre lignende hjemmesider have større værdi end eksempelvis hjemmesider om opvaskemaskiner. Nogle sider er også mere troværdige end andre, og linker dem med høj troværdighed til din hjemmeside, vægter det også højt. Derfor skal de indgående links til hjemmesiden komme fra forskellige steder, så der bliver et mix, hvilket resulterer i de bedste muligheder for høj rangering i søgeresultaterne. Taget dette i betragtning er det også vigtigt, at den tekst, som beskriver linket, passer til det indhold og de søgeord, som din hjemmeside gerne vil findes på.


 


Få professionel hjælp til linkbuilding på din hjemmeside


Selvom det måske lyder forholdsvist enkelt at skaffe forskellige indgående links til din hjemmeside, så er det en opgave, der kræver professionel erfaring. Ofte skal der nemlig rigtig mange links til, og det er, som beskrevet ovenover, ikke tilfældigt, hvor disse links skal komme fra. Det vægter for eksempel ikke højt, hvis det indgående link kommer fra en hjemmeside, som ikke har meget troværdighed, eller som ikke er særlig populær, og derfor skal de indgående links udvælges nøje, hvis du vil være blandt de første søgeresultater på eksempelvis Google. Hvis konkurrencen er hård, kan det være nødvendigt at opfinde nogle hjemmesider/artikler, som linker til din hjemmeside. Dette kan netop være den svære del af linkbuilding, og derfor er det en supergod idé at søge professionel hjælp. Man kan nemlig få en link-straf, hvis der manipuleres for meget med linkene til ens egen hjemmeside, og det er der jo ingen, der er interesseret i.


 


Vær opmærksom på disse ting ved linkbuilding


For at linkbuilding kommer til at gavne dig og din hjemmeside, er det vigtigt, at du er opmærksom på en række ting. Især Google er blevet god til at gennemskue, hvilke links der er af høj og reel værdi, og hvilke der ikke er. Google bruger den del af deres algoritmer, som hedder Penguin, til at finde ud af dette. For at undgå at du bliver fanget i farlig linkbuilding eller bliver snydt, skal du især være opmærksom på ikke at købe et stort antal links fra tvivlsomme hjemmesider, da dette virkelig kan skade din hjemmeside. Lad være med at købe ”billige linkpakker”, for mange af disse links stammer fra Indien og andre steder, hvor der linkes til en masse uden relevans for din hjemmeside. Det er en dårlig idé, hvis du gennem åndssvage kommentarer på forskellige blogs selv forsøger at få dem til at linke til din hjemmeside. Derudover skal du være påpasselig med at udføre såkaldt linkbytte med andre hjemmesider, fordi der ofte bliver snydt i denne handel. Sidst men ikke mindst skal du holde dig fra udenlandske hjemmesider, hvor teksterne er engelske, men hvor der lige er sneget sig et par danske ord ind som ankertekster, for at det gavner dig. Dette gavner dig nemlig ikke, og det vil helt sikkert blive opdaget af Penguin.