Få styr på den uoverskuelige gæld med få klik

Er du også en af de mange danskere, hvis gæld er vokset over hovedet og er blevet et uoverskueligt monster? Og drømmer du om en hverdag med større økonomisk frihed? Så er der heldigvis en metode, der kan hjælpe dig i gang med at få styr på din gæld.


 Tænker du, at det er noget, der indebærer, at du nu selv skal sidde og regne en masse tal ud, kunne det ikke være længere fra virkeligheden. Du kan nemlig få styr på din gæld med få klik - og blive hurtigere gældfri, end hvis du skulle betale alle lånene af ét efter ét. Lån ekstra penge med et samlelån, og få styr på gælden.


Samlelån som redningskrans


Løsningen hedder et samlelån. Altså et lån, der samler flere lån. Det er hurtigt blevet en populær løsning for folk med flere små lån. I stedet for en masse uoverskuelige lån får du ét større lån med en fast rente - uden overraskelser.


 Du behøver ikke engang selv samle lånene, det gør banken for dig. Det kunne ikke blive nemmere. Du angiver blot, hvor stort et beløb du vil samle, og så ordner banken det sidste for dig. Det kan du bl.a. gøre på siden her.


 Når du kigger på samlelån, bør du dog altid indhente flere tilbud. Det kan nemlig variere, hvad det nye lån vil koste dig, og det er naturligvis ønskværdigt, at du får den bedste pris.


 Klatgæld er fjenden


En af de store faldgruber, når det handler om gæld, er såkaldt klatgæld. Det vil sige en masse små gældsposter, der hver især trækker store renter. Har du f.eks. taget flere kviklån, kan det være en udfordring at overskue de mange renter og ydelser. Ofte vil udgifterne til renter være højere end udgifterne til selve lånebeløbet.


 Har du mange små lån, kender du sikkert også til, at du måske ikke helt ved, hvad du betaler hver måned.


Når lånet er oprettet
Når du har oprettet et samlelån og fået samlet din klatgæld, er der flere ting, du bør huske på. Det kan først og fremmest være en god idé at tilmelde lånet Betalingsservice. På den måde sørger du for, at du ikke overser en betalingstermin og potentielt ender i RKI.


Derudover kan det være en god idé at lægge et budget, så du effektivt kan få tilbagebetalt dit nye lån i passende rater. På den måde sørger du for, at du ikke ender i samme situation som før.