Final Fantasy XIV: Endwalker - udgivelsesdato og alt det nye

Ovenpå Shadowbringers (den sidste expansion som Square Enix udgav) er der store forventninger til den nye version; og lederen af teamet bag succesen har gået ud og sagt, at de har lagt endnu mere arbejde i Endwalker, så spillerne kan godt begynde at glæde sig.


 


En næsten ti år lang historie afsluttes


Final Fantasy XIV online (og ‘A Realm Reborn’) har været ude siden år 2013, og dermed har spillet eksisteret i næsten ti år. På denne tid har verden som spillet befinder sig i, udviklet sig sammen med spilleren, og det er denne lange historie, som nu bliver afsluttet. Det betyder ikke, at du aldrig kommer til at spille Final Fantasy 14; tværtimod. 


Square Enix har sagt, at dette ikke er slutningen på spillet, men blot på den historie saga, der har kørt indtil nu for vores Warrior of Light. Herefter har holdet mulighed for at sætte nye historier op, og udforske nye narrativer, som ligger uden for historien om det gode mod det onde; lyset mod mørket.


Og der er lagt en hel del i kakkelovnen; faktisk skal vi forvente cirka 1.3 gange flere cutscenes og historie elementer, end hvad vi fik med Shadowbringers (og det er altså ikke så lidt)! Hvornår udkommer Endwalker og hvornår starter Early Access?


Final Fantasy 14 har sat en ny udgivelsesdato for deres nyeste expansion, Endwalker, efter at udvidelsespakken er blevet skubbet tilbage, grundet corona. Den nye udgivelsesdato for Endwalker er d. 07. december 2021 - og Early Access (som man kan få, hvis man har pre ordered spillet) starter allerede d. 03. december 2021. 


 


Male Viera  - for første gang ser vi racens mandlige bestanddel


De kvindelige Viera kom i en af de tidligere expansion packs, Final Fantasy XIV Shadowbringers. Viera er en race, som for det meste kan findes i Golmore Junglen i den sydlige del af Othard, men findes også i visse skovområder andre steder på planeten Hydaelyn. 


Racen lever efter et princip som de kalder ‘Det Grønne Ord’, som er en ed, de alle har aflagt, om at holde sig fra resten af civilisationen. Efter shadowbringers kom kvinderne dog frem fra skovene og junglene, grundet planetens kritiske tilstand. 


Racen er matriarkalsk og man ser sjældent mandlige viera (faktisk har man aldrig set en mandlig viera i spilserien før nu), da de beskytter områderne fra trækronerne og fra træernes skygger. I Endwalker bliver de mandlige viera dog også en spilbar race, så der nu er endnu flere racer at vælge imellem i dine rejser gennem Hydaelyn; og hinsides. Reaper - formidabel kriger som kæmper med le og en voidsent følgesvend


Reaper klassen har været et kæmpe hit blandt spillerne siden den blev annonceret. Spillerne havde længe spurgt efter en form for nekromantisk klasse, som brugte mørk magi, ligesom man ser i mange andre spil; og gerne én som ikke var en tank klasse (vi har allerede en Dark Knight).


Reaper bruger en kæmpe le til at nedskære deres fjender - et passende våben til et folk som originalt var bønder, som følte sig tvungne til at bruge mørkets magter mod deres fjender, for at overleve, og dermed kombinerer den mørke magi med deres originale profession. 


I deres arbejde med mørkets magter, har de skabt forbindelse til en såkaldt voidsent, som er et dæmonisk væsen. Denne kan de nu trække frem i kamp, for at lave enorm skade, under befaling af deres Reaper mester. Deres voidsent væsen ligner et uhyggeligt spøgelse med skarpe tænder, en hætte over hovedet og med lange, røde og skarpe klør. Sage - en healer som bruger teknologi til at beskytte og gøre skade


Folk har ventet spændt på en ny healer i Final Fantasy XIV - sidste gang der kom en ny, var i Heavensward, som udkom tilbage i 2015. Endelig er der nyt for dem, som holder af at passe på deres holdkammerater. 


Dette øger puljen af healere til i alt fire forskellige jobs, som derved deler healerne op i to roller: rene healere (White Mage + Astrologian) og healere som laver skjolde (Scholar + Sage), som dermed kan understøtte hinanden i diverse kamp scenarier. 


Sage bruger flyvende højteknologiske kanoner til at beskytte deres venner og ødelægge deres fjender med. Kanonerne kaldes Nouliths, og disse flyver bag dig og kan torpedere gennem slagmarken for hurtigt at blokere et angreb eller ramme dine fjender med laserstråler. 


 


Rejs til Månen og oplev en lang række af nye geografiske steder, du kan udforske


I Endwalker bliver du som the Warrior of Light kastet rundt mellem en masse forskellige lokationer i Hydaelyn. Hver zone er akkompagneret med musik af Masayoshi Soken, som har produceret noget af spillets mest ikoniske musik til dato. 


Du kommer til at rejse fra øst til vest, gennem Labyrinthos, Garlemald og Thavnair. Der er to nye baser i Endwalker: Radz-at-Han som er baseret på aztek og mayansk kultur og arkitektur. Den anden base er Old Sharlayan, som har tydelige mesopotamiske og oldgræske referencer. Endnu mere


Udover de ting, vi har gennemgået i denne artikel, er der også mange andre ting, du kan opleve; alt fra et nyt data center, island sanctuary, opdateringer til the Gold Saucer og ny dungeons, alliance og challenge raids. Men dette er kun toppen af isbjerget - hop ind i spillet og indlev dig i den magiske verden, og bliv en del af MMORPG spilgenrens historie, med hvad der formodes at blive en af de bedste expansions nogensinde. 


 


Læs også gerne vores kollegers artikel om Final Fantasy XIV ovre på download.dk.