Fire hemmeligheder til at frigøre din indre forfatter

Sponsoreret

Det kræver hårdt arbejde og øvelse at lære at skrive godt. Som udgangspunkt kræver det kun en computer, og en masse tålmodighed at lære at blive en god forfatter, men du kan altid gøre en ekstra indsats for at fintune dine evner. Hvis du gerne vil være en god forfatter eller skribent, kan du følge disse tips og komme hurtigere i mål.


 


Grammatik er godt


Hvis du vil lære at skrive, kan det være en god idé at anskaffe en computer med Office 2019. Når computeren er købt, er grammatik et godt sted at starte. Selvom du mener, at du er god til grammatik, er der altid mere at lære. Hvis du vil skrive gode tekster, er det essentielt, at du kender til de grundlæggende grammatiske regler. Desuden er det godt at være bekendt med forskellige stilarter og skriveteknikker og øve sig i at bruge dem. En forfatter skal forstå, hvordan ord fungerer, før de kan personificere og forbedre deres skrivestil.


 


Lær fra de bedste


Der er sandsynligvis nogle forfattere, journalister eller bloggere, der inspirerer dig. I stedet for at kopiere deres skrivestil, kan du prøve at dissekere den. Find ud af, hvad der gør deres skrivestil så speciel, hvilke ting du bedst kan lide, hvilke teknikker de bruger og så videre. Prøv derefter at forstå, hvad du selv skal gøre for at skrive på lignende vis. Det er fint at lade sige inspirere, men sørg for at finde din egen måde at skrive på.


 


Skriv hurtigt


Nogle forfattere er så besat af perfektion, at det kan tage meget lang tid for dem at afslutte et stykke arbejde. Måske fungerer det godt for dygtige og erfarne forfattere, men hvis du er en nybegynder, der prøver at lære, nytter det ikke noget. Hvis perfektionisme er det, der holder dig tilbage fra at afslutte dine tekster eller får hele skriveprocessen til at vare evigt, bliver du nødt til at kæmpe imod denne perfektionisme.


I stedet for at bruge en uge på at skrive en tekst, fordi det skal være perfekt, så prøv at skrive en par mindre perfekte udkast til det. Måske er de første par udkast dårlige, men på den måde har du noget at arbejde med. Når du skriver meget og ikke bruger meget tid på at reflektere over hver eneste sætning, flyder dine tanker friere og skrivningen bliver lettere.


 


Rediger, rediger, rediger


De fleste velskrevne tekster er ikke skrevet på måden beskrevet foroven: de fleste tekster kræver en masse redigering for at gøre dem helt skarpe. Det er nødvendigt, at du er din egen hårdeste kritiker, når det kommer til din skrivning. Læs dine tekster minutiøst, fjern alt der er unødvendigt, arbejde hårdt for at gøre sætningerne kortere. På den måde fremstår de stærkere.