Forskellige typer hosting og hvad de betyder for dit site

Hvis du overvejer eller har intentioner om at oprette en hjemmeside, så kan du ikke undgå at tage stilling til hosting. Der findes forskellige løsninger, og neden under gennemgåes tre forskellige hostingløsninger: VPS, delt hosting – også kendt som webhotel-hosting - og cloud-baseret hosting.


 


Men hvad er hosting?


Hosting foregår gennem en server, som teknisk set er en computer, som er dedikeret til at yde en og ofte flere it-servicer for dig og din virksomhed. Eksempler på servicer er en server til fildeling, en server dedikeret til publicering og hosting af din hjemmeside, en server udelukkende til brug til datalagring og meget mere.


Når du skal til at vælge hosting, afhænger valget i høj grad af dit behov og værdien, som hostingløsningen tilbyder. Værdien udregnes ved at kigge på sikkerhed, hastighed og stabilitet.


 


VPS


VPS-hosting er et godt valg, hvis man har et stort behov for selv at fifle med software, indstillinger, valg af operativsystemer.


VPS står for Virtual Private Server, og netop dette private aspekt betyder, at man har stor kontrol over sin server. Grunden til denne kontrol er, at man har en hel vituel server til rådighed.


Hvis man bruger en VPS-løsning, slipper man samtidig for selv at vedligeholde og opdatere serverens hardware.


 


Delt hosting – også kendt som webhotel


Hosting på et webhotel betyder, at du deler din server med mange mennesker – det kan være op til flere tusinde! Du deler derfor din server med andre, og deraf kommer navnet ”delt hosting”.


Når du deler din server med mange andre, så deler du også hastighed, oppetid, hardware, software og trafikmængde med alle de andre, som ”bor” på hotellet.


Delt hosting er en god løsning til dig, som ikke har behov for meget trafik eller oppetid eller konfigurering af software og hardware.


 


Cloud-baseret hosting


Når du vælger cloud-baseret hosting, så tilpasser serveren sig løbende, efterhånden som din hjemmeside udvikler sig og får mere trafik.


Du skal dog ikke være bange for, at serveren sænker hastigheden på din hjemmesiden, netop fordi kapaciteten af hostingen tilpasser sig hjemmesidens udvikling.


Cloud-baseret hosting er derfor et godt valg, hvis du ønsker en responsiv hostingløsning, der følger din hjemmesides vækst.