Øg læsevenlighed i din tekst med spalter

Skriver du nyhedsbreve, brochurer eller andet med meget tekst, måske også kombineret med billeder kan det øge både læsevenlighed og layout at inddele teksten i spalter.
Denne instruktion er hentet fra 4D Konsulenternes lærebog , der bruges på 4D Konsulenternes Microsoft Word kurser.

Artiklens indhold:


• Sådan bruger du spalter
• Dialogboksen Spalter
• Kort om Outlook og 4D Konsulenterne

Spalter


Tekst i spalter er en anden måde at gruppere og organisere informationer i et dokument. Opdelingen af tekst i spalter er f.eks. nyttig, når du skriver nyhedsbreve eller brochure.
I Word kan du definere, hvor mange spalter, du vil have på siden.
Du kan vælge at lade teksten flyde fra bunden af en spalte til toppen af den næste, eller du kan afslutte en tekst i en spalte, så efterfølgende tekst flyttes til starten af den næste spalte.

Dialogboksen Spalter


Vælger du Flere kolonner…, vises dialogboksen Spalter, hvor du kan definere en række indstillinger til spalter.
Dialogboksen Spalter
Bemærk, at det, du kan vælge i kombinationsboksen Anvend på, er betinget af, hvad du har markeret i dokumentet, og om du har inddelt dokumentet i sektioner.
Har du f.eks. markeret et afsnit, får du mulighed for at anvende spalter på Markeret tekst men ikke på Resten af dokumentet.

Kort om Word kurser og 4D Konsulenterne


4D Konsulenterne er Danmarks største udbyder af Microsoft Office kurser. Uanset om du er rutineret bruger eller nybegynder i Word, kan du finde det Word kursus, der dækker dit behov. Se alle vores Word kurser i vores online kursuskatalog på www.4d.dk. Når du har fundet dit kursus, kan du med det samme se alle kursusdatoer et år frem, og desuden se om der er ledige pladser på den ønskede dato. Vi tilbyder blandt andet flere populære Excel, Sharepoint og Photoshop kursus.
Design dit eget kursus
Er I flere fra samme organisation kan I, i samarbejde med os, tilrettelægge jeres helt eget Word kursus, så det dækker præcis jeres behov.
Kvalitetskoncept
4D Konsulenterne arbejder med et gennemtestet kvalitetskoncept, som vi ikke går på kompromis med! Mere end 6.000 kursister om året er vores bedste anbefaling. Som Microsoft Certified Learning Center (CPLS) og Adobe Authorized Training Center har vi det højeste kvalitetsstempel, og alle vores instruktører er autoriserede indenfor de produkter de underviser i.