Gå sommeren trygt i møde med vores 3 nemme sikkerheds-tips

Det har aldrig været vigtigere at beskytte sin computer for hackere, end det er i dag. Hackerne kan skjule sig bag et link eller en hjemmeside, og de kan derfor være svære at få øje på. Truslen for angreb er høj, og risikoen for at at det er lige netop din computer, der står for skud næste gang er markant. Der har det seneste stykke tid været flere eksempler på angreb, at der fremadrettet kommer endnu flere hackerangreb kan der ikke være tvivl om. I år skete der et kæmpe hackerangreb i næsten 100 lande, hvor op mod 75.000 computere blev ramt. Hackere forlanger oftest penge for, at computerne skal åbnes igen, og det kan blive en dyr fornøjelse. Ved at komme hackerne i forkøbet kan du sikre dig, at din computer ikke bliver en af de mange, der ryger i fælden. Der er faktisk flere ting, som du kan gøre for, at du får din computer beskyttet optimalt, så det kun er dig, der er herre over din egen computer. I denne artikel vil der være nogle råd til, hvordan du gør det.

 

1. Installer et antivirusprogram

Som det første er det vigtigt, at du downloader en form for sikkerhedsprogram, så du kan beskytte dig mod skadelige programmer, der kan indeholde virus. Et antivirusprogram er et godt eksempel på et sikkerhedsprogram, som scanner de programmer igennem, som du åbner på din computer. Den mulige trussel kører hele tiden i baggrunden, og du vil derfor ikke lægge mærke til den. Hvis antivirusprogrammet har en formodning om, at det er en reel trussel for din computer, vil den straks alarmere om det. Der findes mange forskellige antivirusprogrammer, og nogle er gratis, mens andre koster en smule. Der er blevet foretaget flere test af de forskellige antivirusprogrammer, og de mest populære valg er Avira, Avast, AVG, Bitdefender mm. Som hovedregel er det vigtigt, at dit antivirusprogram indeholder spamfiltrering, firewall, antivirus, antispyware og antiphishing. Du kan finde anmeldelser af antivirus -og malwareprogrammer i vores sektion her

 

2. Pas på med, hvad du klikker på

At bevæge sig på internettet kan være meget risikabelt, og du skal derfor passe på, at du ikke ryger i de mange fælder. Når du bevæger dig rundt på internettet, skal du huske at have opdateret dine programmer, da hackere går efter sikkerhedshuller i disse. Kun ved at få dem opdateret kan du sikre dig mod uønskede gæster. I din browser kan du under indstillinger vælge at blive spurgt om, om du vil tillade at få overført informationer, filer og lignende til din computer. Det er en god ide altid at tage de kritiske briller på, inden du klikker på de mange hjemmesider, som du gerne vil besøge.
Du har helt sikkert prøvet at modtage en mail fra en ukendt afsender, der bare lige skal have dig til at klikke på et link. Det skal du være varsom med, da der er stor chance for, at der gemmer sig en virus bag. Det er vigtigt altid at kigge på afsenderen, og hvad indholdet er i mailen, for kun på den måde kan du se, om det kunne indeholde en potentiel fare.

 

3. Beskyt dine personlige data

Der er en risiko for, at hackere kan få adgang til dine personlige data som f.eks. billeder, dokumenter, filer osv. Hvis de får adgang, er der mange hackere, der vælger at true med at lække dine billeder, så alle på internettet kan se dem. Metoderne, som de bruger, er typisk at sende dig en mail, hvor de kan finde på at foregive sig som din bank eller Skat. De typiske faresignaler er, at de gerne vil have, at du klikker på et link, eller at du skal indtaste dit CPR-nummer eller kontonummer for at komme videre. Når du vælger at give så private oplysninger om dig selv, skal du altid tjekke, om hjemmesiden er troværdig. Oftest vil du allerede i mailen kunne spotte, om afsenderen er troværdig.

Som hovedregel er det altid en god ide løbende at tage sikkerhedskopieringer af din computer. Det kan du vælge at gøre på en ekstern harddisk eller på nettet, hvor den automatisk hele tiden gemmer dine ting. På den måde sikrer du, at dine filer ikke går tabt, hvis du skulle være ude for at uheld.

Derudover kan du også sikre dine personlige data ved ikke at logge dig ind på et åbent trådløst netværk, da hackere har en mulighed for at følge med i, hvad du laver igennem dette

 

Med disse råd vil du stå stærkt ift. at forhindre din computer i at få virus. Der findes enormt mange forskellige råd til, hvordan du sikrer dig bedst - ved at bruge din sunde fornuft og ovenståede gode råd, kommer du uden tvivl langt. 

Rigtig god sommer!