Gode råd til dig, der vil have en hund

Sponsoreret

Man siger ofte, at hunden er menneskets bedste ven – og det gør sig også ofte gældende den anden vej rundt. Ens hund er tit den sødeste, sjoveste og mest trofaste følgesvend man har – og man har både lyst til at forkæle den hele vejen til månen og tilbage igen, med de lækreste godbidder, en masse kløen bag øret og en masse nussen på maven, samt søge internettet tyndt for at finde det bedste og sjoveste lejetøj til det kommende familiemedlem.


Alligevel er det en god idé at overveje både fordelene og ulemperne både meget grundigt og realistisk, før man tager ud og henter det nye familiemedlem.


Her kan du se nogle forskellige overvejelser, som er værd at tage med i beslutningsprocessen i forhold til, om du skal anskaffe dig en hund:  • Har du tid til at have en hund? En hund kræver meget pasning og pleje, og skal luftes flere gange om dagen. Det er en god idé at overveje om du har tid til de daglige gåture, og hvor I kan gå tur henne.

  • Har du råd til at have en hund? Det kan ofte gå hen og blive dyrt i hundemad, hundekurv, hundehus, hundesnor, legetøj og meget andet du skal anskaffe til Fido. Læg derfor et hundebudget, så du er sikker på at du, hver måned, har råd til at købe hundemad og hvad der ellers er behov for.

  • Hundehvalp eller voksen hund? Hvis du skal have en hundehvalp, skal du være sikker på at du kan binde dig til hunden de næste 10-15 år. Hvis du ønsker en voksen hund, slipper du for hvalpestadiet, men er ikke udelukkende selv med til at forme hunden.

  • Vælg den rigtige race: Der er stor forskel på de forskellige hunderacer, både i forhold til temperament, størrelse, sundhed, lydighed, udseende, aktivitetsniveau og selskabslyst. Undersøg dette grundigt, før du vælger.