Gode råd til indretning af dit hjemmekontor

Der er en stigende tendens til at vælge at arbejde hjemmefra. Et hjemmekontor er populært, og hvis du går med tanken om at arbejde hjemmefra, får du her nogle gode råd til, hvordan du bedst indretter dit nye arbejdslokale.


 


Væk fra hverdagen


En af de vigtigste ting, du skal være opmærksom på, når du vælger at have kontor i din private bolig, er at indrette et rum udelukkende til arbejde. Det er nemlig let at komme til at bruge tiden på andre ting, når din arbejdsplads er i hjemmet. Praktiske ting, der skal ordnes, kan være forstyrrende og give anledning til overspringshandlinger, når nu du er hjemme. Hvis du har et lokale i hjemmet, der kan anvendes udelukkende som arbejdslokale, er dette ideelt. På den måde kan du fysisk lukke resten af hjemmet ude og derved lettere skelne mellem arbejde og fritid. Med et separat lokale har du bedre ro, og når du går derind, skal du gerne få følelsen af, at du går på arbejde. Er du ikke så heldig at have et lokale til rådighed, må du i stedet skrue op for kreativiteten og finde alternative løsninger. En løsning kan være at finde et hjørne eller en krog i dit hjem, som kan indrettes og fungere som dit hjemmekontor. Tænk i muligheder frem for begrænsninger og udnyt på den måde et hidtil ubrugt sted i boligen som et åbent trapperum eller et indhak i stuen.


 


Funktionalitet


Din indretning af dit hjemmekontor har stor betydning for, hvordan du har det med at være der. Der skal være plads til, at du kan folde dig ud, og det skal være funktionelt efter dine behov. Først og fremmest er det vigtigt, at du prioriterer at sidde godt. Du sidder ofte mange timer i træk, og det kan være hårdt for både bagdel og ryg, hvis komforten ikke er i orden. Vælg derfor en kontorstol, der har forskellige indstillingsmuligheder, så den både støtter og er behagelig for dig at sidde i. Det er en god ide at investere i en god kontorstol, når du primært sidder i løbet af din arbejdsdag, da det giver dig en langt bedre arbejdsstilling. Hvis du vil have den bedste kvalitet til billigere penge, kan du med fordel vælge en brugt kontorstol. Vælg et skrivebord, som du synes er pænt, og som passer i størrelsen til dine behov. Mange begår den fejl at placere skrivebordet op mod en væg - sikkert, fordi dette optager mindst plads i lokalet. Det er imidlertid en langt bedre ide at placere dit skrivebord med front ud i lokalet eller mod et vindue. På den måde får du meget mere dagslys, og så er det i øvrigt mere inspirerende at have noget at kigge på frem for at kigge lige ind i en væg.


 


Orden i tingene


Hvad enten du har et adskilt hjemmekontor eller blot et hjørne et sted i boligen, så er det en god ide at tænke over gode opbevaringsmuligheder. Selvom du ikke nødvendigvis er enormt struktureret, så gør det dit arbejde lettere, hvis du altid ved, hvor tingene er. Samtidig giver det god ro til hjernen, hvis der er orden i sagerne. Sørg derfor for at navngive mapper og kasser til opbevaring af papirer og andet. Du kan med fordel også vælge et skrivebord eller et skab med opbevaringsmuligheder, der er lukkede, og dermed gemmer det hele væk.