Google ændrer spilindustriens fremtid med nyeste projekt

Google ændrer spilindustriens fremtid med nyeste projekt


For at spille de nyeste, og mest grafikkrævende computerspil, så skal man også have en kraftig computer, men den tid er muligvis snart ovre. Ligesom man kan streame film og tv-serier online, så er målet med Googles Project Stream at man på samme måde kan streame videospil. Det betyder at man i teorien kun behøver en velfungerende Google Chrome browser, for at spille de nyeste og mest krævende spil.



Streaming teknologien har fuldstændig ændret hvordan vi ser film, tv-serier og lytter til musik. Streaming er stigende i popularitet, og det betyder også, at teknologien ligeledes bliver udviklet. Det er ikke mange år siden, at man begyndte at kunne streame ens gameplay på hjemmeside som Twitch.tv. Men selv da de første af de disse hjemmesider kom frem, så var det krævende for ens internetforbindelse såvel som ens computer. Men med den teknologiske udvikling indenfor streaming, så er det bliver lettere tilgængeligt for at alle med et moderat system at streame deres gameplay til hele verden.



Danmarks Statistik


Den konstant stigende succes ved streaming af underholdning har gjort at Google, som de første har taget første skridt til direkte streaming af videospil. Dette har de gjort ved at lancere Project Stream, som gør præcis dette. Google har samarbejder med spiludvikleren Ubisoft, og hvis man har en amerikansk IP-adresse kan man altså allerede nu besøge Project Stream og streame det nye Assasin’s Creed Odyssey gennem Google Chrome. Projektet er dog stadig kun i testperiode, hvilket er grunden til, at det kun er folk med amerikanske IP-adresse, som på nuværende tidspunkt kan prøve det af. Man kan dog med fordel benytte sig af en VPN-tjeneste, og ændre sin danske IP-adresse til en amerikansk, og forsøge sig med projektet.



Det er umiddelbart kun et spørgsmål om tid før, at man ser andre udvikle lignende projekter, som kan konkurrere med Googles Project Stream. Tanken om at man kan sidde på en billig tablet, som har Google Chrome installeret, og spille de nyeste og mest krævende spil er en utrolig tanke, men uden tvivl også rigtig spændende. På nuværende tidspunkt vides det ikke hvad det kommer til at koste for at streame computerspil, men vi vurderer at Project Stream kommer til at fungere som en slags Netflix for videospil.