Hvad består væsken i din e-cigaret egentligt af?

Sponsoreret

Alle e-cigaretbrugere ved, hvor meget den lille mængde væske i e-cigaretten betyder for oplevelsen og smage af e-cigaretten. Men hvad består væsken egentligt af? Man kan hurtigt blive forvirret af de lange kemiske navne, og hvad de egentligt betyder for ens dampoplevelse. Men det behøver ikke være så svært at holde styr på. Det vigtigste i væsken er de to komponenter propylenglycol og glycerol. Allerede forvirret? Læs med her for at blive klogere på de to komponenter, og hvordan de spiller sammen i at give den bedste dampning. Når du sørger for at tilegne dig en viden om, hvordan de små e-cigaretter fungerer, vil du nemlig have meget lettere ved at føle dig tryg, når du gør brug af dem. Og derfor giver du dig selv de bedste forudsætninger for at bibeholde det rygestop, som du måske netop er startet på. Når du har en grundliggende viden om, hvordan instrumenterne fungerer, vil du også have lettere ved at forholde dig til den effekt og de mange fordele, som du får fra produktet.


PG og VG


Propylenglycol kaldes blandt forhandlere blot PG, og glycerol kaldes VG for vegetabilsk glycerin. Begge stoffer er noget, man kender fra hverdagen. PG bruges som tilsætningsstof i fødevarer, men også i tandpasta og kosmetik. PG sørger for en behagelig halskrads, men også at dampen minder så meget om røg som muligt. Derudover fremhæver den også smagen fra væsken.


VG er udvundet af vegetabilsk fedt, og man kender det fx som glycerin fra diverse cremer til huden. VG sørger især for selve mængden af damp, men også at dampen bliver fyldig og rund. Jo mere VG i e-juicen, jo større mængde damp. Sundhedsstyrelsen har også beskrevet e-væskens komponenter.


Smag og nikotin


Men e-juice er meget mere end bare det! E-juice kommer i mange forskellige smage – alt fra eksotiske frugtsmage som ananas og vandmelon, men også mere klassiske som chokolade, jordbær og lakrids. Disse smage opstår gennem e-juicens tilsatte smagsstoffer, som man kender det fra mange fødevarer. Derudover kan e-juicen indeholde forskellige mængder nikotin. Det er forskelligt, hvad man ønsker som forbruger – nogen forsøger at trappe ned på nikotinen, fordi den er vanedannende, og andre kan sagtens nøjes helt uden.


Der er altså rig mulighed for at udforske de forskellige smage, PG/VG-indhold og nikotin. E-juice kommer også i forskellige prisklasser, og man kan sagtens finde billig e-juice i god kvalitet.