Hvad er en VPN? Og hvordan fungerer de?

Hos Downloadcentral har vi en del VPN-tjenester tilgængelige til alle vores brugere, men der rigtig mange, som ikke helt har styr på hvordan, at en VPN-tjeneste egentligt fungere. Derfor vil vi kort og spiseligt beskrive en VPN-tjenestes funktioner og egenskaber.


En VPN kan bidrage til fuldstændig anonymitet


VPN er en forkortelse af Virtual Private Network, og grundlæggende sørger en VPN for at din lokale IP-adresse ikke kan spores af uvedkommende. Dette sker primært gennem tjenestens proxyservere. En proxyserver har en form for ’falsk’ geografisk placering et eller andet sted i verden. Proxyserverne bliver oftest udbudt af den valgte VPN-tjeneste, og det er meget forskellige hvor i verden, at de er placeret.Ovenstående billede er med til at illustrere hvordan at processen fungere. Ens valgte VPN-tjeneste er altså en slags mellemled mellem ens computer og internettet. Man skal ikke selv opsætte en proxyserver, da udbyderen har sørget for dette. Det er som regel muligt at vælge hvilken proxyserver, som man ønsker at tilknytte sig til. Det vil sige, at hvis man har tilkoblet sig til en proxyserver, som f.eks. er geografisk placeret i Tyskland, så tror uvedkommende at du surfer internettet fra et sted i Tyskland. Det resulterer i, at uvedkommende umuligt kan lokalisere ens rigtige placering.


Fordelene ved en VPN-tjeneste


Foruden fuldstændig anonymitet, så er der også andre fordele ved at benytte sig af en VPN-tjeneste. Hvis man f.eks. har mulighed for at vælge en Amerikansk proxyserver gennem ens VPN-tjeneste, så kan man med fordele streame indholdet fra den Amerikanske Netflix. Det er endda muligt at benytte ens danske Netflix konto til dette.


Udover dette, så er der også vigtige sikkerhedselementer som følger med anonymiteten. Det er overraskende let for uvedkommende at spore ens placering, hvis man ikke benytter sig af en VPN-tjeneste, men med en solid VPN-tjeneste er det stort set umuligt.


Overvej nøje valget af VPN-tjeneste


En ting som vi stærkt opfodre er grundig undersøgelse omkring den VPN-tjeneste, som man overvejer at benytte sig af. Særligt er det vigtig at VPN-tjenesten er veludviklet, og deres proxyservere er hurtige. Hvis man ikke er opmærksom på dette, så vil man hurtig begynde at kunne mærke at ens internetforbindelse bliver sløvet, da ens internettet skal bearbejdes af VPN-tjeneste før, at den bliver sendt videre til internettet.


Førhen var en sløv internetforbindelse gennem en proxyserver nærmest en selvfølge, men i takt med teknologiens udviklingen er det mindre aktuelt. Man kan faktisk finde VPN-tjenester hvor man knapt kan mærke at man er tilkoblet en proxyserver.


Gode bud på VPN-tjenester


Vi har gjort forarbejdet for dig, og her er vores bud på fremragende VPN-tjenester, som meget gerne ikke skulle sløve ens internetforbindelse. Foruden funktionalitet har vi også vurderet VPN-tjenesternes design og brugervenlighed.


CyberGhost er en god kandidat da denne tjeneste er lynhurtig og simpel at benytte sig af. Som prikken over i’et, så har CyberGhost også et stort sortiment af proxyservere, som er placeret overalt i verden.


FastestVPN er ligeledes også et godt bud. FastestVPN adskiller sig fra andre VPN-tjenester ved at tilbyde ekstrafunktioner såsom Adblocker, ubegrænset serveradgang og download af torrent-filer.