Hvad er en VPN-router?

Sponsoreret

De fleste opstartsvirksomheder er afhængige af netværkskanaler af forbrugergrad. Almindelige routere kan dog ikke være tilstrækkelige i et stort firma med et stort netværk af computere. For at imødekomme de eskalerende netværkskrav for en stor virksomhed vil flere eksterne enheder være brugbare


Hvis du har en ekspanderende virksomhed, er det på tide at opgradere til en VPN-router, der giver en robust og mere sikker ydeevne. Er du bekymret for dit netværks sikkerhed, anonymitet og privatliv? Der er ingen tvivl om, at du har brug for et system til at beskytte dig mod cyberkriminelle og uvedkommende.


Hvis du kører en router, der leveres af din VPN-klient, betyder det, at du kan dræbe to fluer med et smæk. Du kan skjule din IP og derved sikre hver enhed på dit kontor eller hjemmenetværk. Men hvad er en VPN-router, og hvordan er det anderledes end almindelig VPN-software?


Du vil også gerne vide fordelene og de vigtige overvejelser, du skal gøre, når du vælger en VPN-router. Her skal vi diskutere disse forhold for at blive lidt klogere.


De fleste mennesker er bekendt med en typisk router. Dette er et stykke hardware i dit hjem eller på dit kontor. Dybest set forbinder den alle dine enheder med internettet. Det kommer normalt med en bredbåndsleverandør. Men der er vigtige sikkerhedshensyn, den kan ikke tage sig af.


Det er her, hvor en VPN-klientrouter kommer ind. For at forstå, hvordan det virker, skal du kende det grundlæggende i VPN-klienter. En VPN eller Virtual Private Network krypterer dine internetforbindelser. Den skaber en sikker tunnel i et ubeskyttet system af computere for at beskytte dine onlineaktiviteter. Fordi en VPN skjuler din egentlige IP-adresse, forbliver du anonym, mens du surfer på internettet.


Der er mange fordele ved at bruge en VPN, såsom beskyttelse mod ISP-uvedkommende, adgang til landebegrænset indhold og omgå censur. Før vi dykker dybt ind i en VPN-kompatibel router, lad os se, hvad der adskiller det fra den typiske VPN-software.


Almindelig VPN-klient vs VPN-router


Normalt skal du tilmelde dig en VPN-tjeneste - gratis eller betalt - og downloade en VPN-klient direkte på din computer eller telefon. De fleste betalte VPN'er kan beskytte flere enheder under ét abonnement, men du skal downloade softwaren til hver enhed.


En dedikeret VPN-router tilbyder dog online sikkerhed som en almindelig VPN, men dækker alle enheder i dit netværk. Du behøver ikke at downloade appen til alle enheder, fordi de samtidig bruger routeren uden at skulle jonglere flere loginoplysninger og apps.


Hvad gør netop en VPN-router?


Afvejningen mellem en almindelig VPN og en VPN-router er en forholdsvis kompleks opsætning. Routeren muliggør sikker kommunikation inden for et system af VPN-enheder. Den tillader flere enheder på forskellige steder at oprette forbindelse til internettet.


Som en standardrouter tillader VPN router routingen af ??kernedatapakker og sikker kommunikation i et VPN-miljø. Med andre ord får flere enheder mulighed for at dele VPN via routeren. Nogle routere kan transporteres rundt og opsættes hvor som helst, så længe der er en internetforbindelse.


Hvorfor vælge en VPN-router fremfor en standard Wi-Fi-router?


En VPN-router bruger en tunnelprotokol til at styre kommunikation på tværs af VPN-tunneler.


Det bedste ved en VPN-router er, at det er nemt at kryptere alle dine enheder (telefoner, tablets, tv'er og computere) på én gang. Det er en ideel løsning til husholdninger med mange internetforbundne gadgets. Processen er synonym med bredbåndsinternetforbindelser, hvorved der er kontinuerlig internetadgang på hele kontoret.


De fleste Wi-Fi-routere understøtter VPN-funktionalitet. Med din fjernbetjente enhed sender du dine oplysninger gennem routeren og opretter forbindelse til en VPN-server. Men du skal logge ind manuelt via den forudinstallerede VPN-app.


En router med indbygget VPN skaber dog en forbindelse på hardwareniveau uden at nødvendiggøre individuel softwareinstallation. Alle enheder på et hovedkontor har samtidig adgang til VPN-tjenesten via fjernnetværket.


Hvad er fordelene ved en businessclass VPN-router?


Der er mange muligheder for at opgradere til en VPN-router i businessclass.


For det første vil din virksomhed begynde at levere sikker og effektiv fjernkommunikation når som helst og hvor som helst med hensyn til de interne ressourcer og virksomhedsdata.


For det andet sparer en VPN-router tid og minimerer omkostninger, der ellers ville opstå i tilfælde af sikkerhedsbrud. Dette øger niveauet af tillid, dine kunder og partnere har i din virksomhed.


Når det kommer til interne anliggender, vil medarbejderne samarbejde problemfrit, og IT-omkostningerne vil falde betydeligt.


Opsætning af en VPN-router


Når du har fundet den bedste VPN-tjeneste for dig, skal du følge retningslinjerne på den officielle side. Start med at oprette en konto og downloade VPN-softwaren.


Derefter skal du konfigurere den primære router for at tillade VPN-gennemgang. På den måde vil enhver enhed, der er forbundet til den primære router, køre VPN-klienten.


For at forbinde din router skal du sætte Ethernet-kablet i din primære routers LAN-port. I den sekundære VPN-router skal du slutte Ethernet-kablet til WAN-porten, som er internetporten.


Den primære router skal forbindes til din computer via et andet Ethernet-kabel via LAN-portene. Hvis du har en trådløs forbindelse, skal du sørge for, at den primære router kan oprette forbindelse til internettet. På nogen måde vil VPN-routeren køre på den primære routers internetforbindelse.


Er der en nem måde at oprette en VPN-router på?


Generelt er det svært for en uerfaren person at oprette routeren. Men nogle VPN-routere leveres med EasyLink-teknologi, hvilket forenkler den traditionelle konfigurationsproces. Der er kun 3 trin involveret, og du behøver ikke konfigurere noget, da teknologien gør det for dig.


Med EasyLink er alt, hvad du behøver at vide, IP-adressen, adgangskoden og brugernavnet. Efter installation af softwaren bliver du bedt om at følge enkle trin. Derefter kan du styre routeren komfortabelt uden at have brug for en ekspert.


De 3 typer VPN-routere


Der findes forskellige former for VPN-routere på markedet. Alle af dem kræver router-firmware som f.eks. Tomato for at kunne køre. Husk at de fleste ikke kommer forudinstalleret med VPN. Så du skal vide, hvad der er tilgængeligt for at træffe en velinformeret beslutning.


Pre-flashed routere er den nemmeste mulighed for både teknik-kyndige og nystartede VPN-brugere. De kræver ikke, at du går igennem den komplekse installationsproces. En forudinstalleret router koster mere og leveres med avancerede funktioner som krypteret plug-and-play.


Den anden mulighed er ud af æsken routere. De leveres med en forudinstalleret VPN-firmware, som øjeblikkeligt forbinder til en bred vifte af VPN-servere. Du behøver ikke at oprette forbindelse til en sekundær router eller ny firmware.


For det tredje har vi almindelige routere, som du kan tilknytte med VPN firmware. Det er den mest komplicerede VPN router type, fordi du skal selv skal tilknytte routeren. Tilknytningen betyder at installere et nyt operativsystem i routeren, der dikterer, hvad routeren kan og ikke kan gøre.


Typer af firmware


Som nævnt ovenfor bestemmer ny firmware routerfunktionen. Der er to hovedtyper af firmware: Tomato og DD-WRT. Dette er tredjeparts open source-software, du kan downloade gratis.


Hovedfunktionerne er følgende: forbedring af onlinesikkerhed, udvidelse af det trådløse sortiment, deaktivering af bagdøre i producenten, regulering af bredbånd og adgang til forskellige VPN-protokoller.


DD-WRT gør det lettere at få adgang til på flere enheder end tomato. DD-WRT muliggør nem modulering af styrken af ??Wi-Fi-signalet, så du kan få adgang til et hjemmenetværk fra lang afstand. Det giver brugerne mulighed for at administrere kvaliteten af ??serviceindstillingerne, så du kan prioritere bestemte typer trafik.


På den anden side giver Tomato forbedret bredbåndsovervågning og giver samtidig mulighed for at køre op til 2 VPN-servere. Desuden har den en brugervenlig grænseflade og forbinder lettere for de fleste VPN-klienter. Den understøttes imidlertid ikke af de fleste routere.


Valg af en VPN-router


Ikke alle router modeller kan køre en VPN. Som sådan skal du shoppe efter en router med tanke på din nuværende VPN-udbyder. Det er vigtigt, at du forstår, hvilke protokoller din VPN understøtter, og om det er kompatibelt med en router. Det betyder at du også skal overveje routeren, når du abonnerer på en VPN. Der er en del forskellige ting at vide om VPN-routere. Vi begynder med det grundlæggende inden vi går videre til de avancerede funktioner. Tag et kig.


Specifikationer


Dette er et aspekt, der begrænser pre-flashed VPN-routere. Behandling af VPN-krypteringen kan interferere med en router, hvis den mangler datakraft. Dette fører til et nedsat netværk eller i værste tilfælde et routersammenbrud.


Helt overordnet så jo hurtigere router CPU, jo bedre. Også antallet af CPU-kerner, som routerfunktionen har betyder meget. Husk, at en router skal håndtere alle typer aktiviteter i et netværk ud over alle ting, der er relateret til VPN.


Af denne grund er CPU'er med flere kerner den mest anbefalede. Undgå en single-core CPU som pesten. Dual-core routere er bedre, men ikke ideelle. Hvis du har et fleksibelt budget, skal du kigge efter en router med quad-core CPU. Med denne specifikation vil du næppe opleve en flaskehals i dit computersystem.


Glem ikke, at firmware fra tredjeparter kommer med specifikke krav før en VPN, kan virke. For eksempel kræves et routerrum på mindst 8 MB. Endelig skal du kontrollere routerens hastighed og vælge det rigtige niveau.