Hvad er Spyware, og er det farligt?

Spyware er en samlet betegnelse for ondsindede trusler som på den ene eller anden måde ønsker, at skaffe sig adgang til din computer og dine filer. Ofte vil dette komme til udtryk i form af Malware, diverse toolbars i din browser, uønskede pop-ups, Keyloggere der vil afkode dine kodeord og meget mere. Al denne information bliver sendt tilbage til ejeren af Spywaren, uden at du som bruger vil kunne opdage dette. Denne information bliver herefter brugt til at skaffe sig adgang til din computer eller filer, eller solgt videre til andre på nettet.


Måden man ofte vil opdage, at ens computer er inficeret med Spyware er, at ens computer bliver væsentligt langsommere, programmer der starter af sig selv (som man ikke selv har installeret). Langt de fleste får Spyware via diverse downloads af programmer, film eller andet indhold fra nettet. Mange vil slet ikke opdage, at der er blevet hentet Spyware da disse programmer er gode til at skjule sig i andre filer og mapper. Ofte vil selve installationen være skjult i en "almindelig installation", og man kommer derfor til at sige ”ja” til det uønskede program samtidigt med.
Hvad kan jeg gøre for at beskytte mig?


Spyware er en af de mest besværlige trusler at beskytte sig i mod, med mindre man er utrolig varsom på sin færd på nettet. Hvis du vil være 100 % sikker på at du ikke installerer Spyware på din computer, er det vigtigt, at du kun installerer programmer som du har stor tillid til. Det kan være kendte programmer fra f.eks Microsoft, Adobe, Java el. lign. Du skal dog være særligt opmærksom på, at hvis du ikke henter disse programmer fra deres officielle sider, vil der ofte være Spyware i disse. Du vil også kunne få Spyware installeret, hvis f.eks. børn eller andre benytter sig af din computer til at spille spil og downloade apps.


Mange tror fejlagtigt, at har man et Antivirusprogram så er man også sikret imod Spyware. Antivirusprogrammers speciale er, at fjerne virus fra din computer og ikke Spyware. Spyware bliver konstant opdateret og mere avanceret, derfor hælder mange til at installere et egentligt Antispyware-program. Disse er specifikt designet til at håndtere de mange forskellige former for Spyware, som der findes.


Der findes en lang række af Antispyware-programmer, mange af disse er dog ikke på dansk og der ydes ikke dansk support, hvis man har nogle spørgsmål, eller måske ikke er så teknisk kyndig. Vi har her på DLC.dk prøvet Anti-explorator som er et dansk udviklet Antispyware-program, hvor vi har været med i udviklingen heraf.


Anti Explorator er derved på dansk, er let at anvende og der ydes også dansk support døgnet rundt - hvis man får brug for dette. (Vi oplevede at få svar på en supportmail en fredag aften, kun 10 min efter vi havde afsendt denne som test.)


Anti Explorator er videre et af de mest avancerede Antispyware-programmer på markedet, og er blevet vel modtaget med gode anmeldelser på nettet. Vi på DLC.dk gav da også programmet 5/5 stjerner i vores anmeldelse, som du kan læse her.


 


Se også


https://anti-explorator.com/da/