Hvad er VPN?

Sponsoreret

Du har måske allerede hørt om VPN. Alligevel er det de færreste, som forstår, hvad forkortelsen rent faktisk betyder. Mere vigtigt er det selvfølgelig at vide, om VPN er noget for dig. Læs med i denne korte introduktion til, hvad der ligger bag de tre bogstaver.


 


Hvorfor du skal have en VPN


VPN er en forkortelse af virtuelt privat netværk. Det er en tjeneste, som krypterer alt det, som du foretager dig på internettet. Al din aktivitet skjules nemlig gennem en fjernserver, som stilles til rådighed af en virksomhed, som udbyder VPN. Måske tænker du, at alt dette lyder lidt voldsomt. Du har jo ikke noget at skjule. Men det handler ikke kun om at skjule din internettrafik, det handler også om at beskytte dine egne oplysninger. VPN kan nemlig beskytte dine personlige data og din identitet online. Tjenesten kan altså højne din sikkerhed på forskellige sider på internettet. Hvilket vil sige, at dine oplysninger er meget sværere at få fat i for potentielle hackere, som kunne være interesseret i dine personlige data.


Der er meget mere at sige om VPN. Læs eventuelt denne artikel fra BT, hvor de giver de bedste råd til, hvordan du tjekker, om din VPN-forbindelse rent faktisk er sikker.


 


Hvilken VPN skal du vælge


Der findes mange forskellige muligheder, når det kommer til at vælge en VPN-udbyder. Det kan være en god idé at sætte sig grundigt ind i de forskellige virksomheder, inden du bliver kunde hos en. Det skal dog fremhæves at NordVPN modtager god kritik, da de giver dig allermest for dine penge. Som helhed fungerer NordVPN, som den skal og opfylder de krav, som de fleste kunder stiller. De tilbyder til og med flere servere i Danmark, hvilket gør det ekstra optimalt for en dansker, der kræver en god, stabil og hurtig internetforbindelse, at blive kunde hos lige netop denne VPN-udbyder.