Hvad vi ved om Hogwarts Legacy - det nye Harry Potter inspirerede rollespil

Til dem, der har levet under en sten siden 2018, så er der et nyt spil på vej i Harry Potter universet. Spillet hedder Hogwarts Legacy og var originalt estimeret til at blive udgivet i slutningen af 2021, men grundet den uforudsete COVID-19 pandemi og diverse politiske konflikter rundt om i verden, endte spillet med at få en senere udgivelsesdato end hvad der først var antaget, som det desuden har gjort sig gældende for de fleste spil fra denne periode. Til gengæld har isoleringen under corona også medført en ændring i danskernes (og verdens) spilmønster. En forskningsartikel inden for gaming fra Københavns Universitet har påvist, at verden generelt er begyndt at spille meget mere efter at coronas nedlukninger gjorde det umuligt at få den samme sociale udveksling, som man ellers har været vant til. Derfor har diverse forsinkelser i spiludgivelser også tydeligt kunne mærkes i spil miljøet. Af samme grund er begejstringen ekstra høj nu, hvor spillere endelig kan begynde at glæde sig til at dette længe ventede og eftertragtede spil kommer på hylderne. 


 


Aktiv kamp med tryllestave - kæmp med finesse og undvig forbandelser


Et af de helt store elementer, som gør Hogwarts Legacy så interessant, er måden kampe er tænkt ind i spillet. Fremfor den mere statiske og stationære måde besværgelser blev brugt i tidligere spil fra Harry Potter universet, er der i dette spil tænkt på finnessen. Dette design valg går i alt fra din karakters bevægelser til de besværgelser, de kan lære. Når din troldmand eller heks kaster flere besværgelser i træk, bevæger din karakter sig også forskelligt og på en meget dynamisk måde, som ikke kun får kampene til at virke mere interessante, men som også er med til at vise karakterens snilde i spellcasting. Besværgelserne kan også kombineres således, at de skaber nye resultater; for eksempel kan du bruge en accio-lignende lasso besværgelse på din fjende, for at trække dem hen til dig, for så at fryse dem med en is besværgelse (så de bevæger sig langsommere) og derefter rulle eller teleportere dig selv tilbage, så du igen kommer ud af fjendens rækkevidde. Andre besværgelser lader dig løfte fjender op for derefter gentagne gange at smadre dem ned i jorden fra side til side, som stod du over dem og svang dem rundt som en dukke - eller lave magiske våben, som du kan stikke eller hugge fjenderne ned med. 


Alene ud fra denne beskrivelse, kan du måske fornemme, at Hogwarts Legacy er lidt mere visuelt grafisk og voldsom end tidligere spil, og dermed læner sig mere op ad den visuelle repræsentation af trolddoms verden fra Harry Potter filmene og bøgerne fra år 4-7 end fra 1-3. Selvom den aktive kamp ikke er helt lige så dynamisk som for eksempel Guild Wars 2, som netop har vundet en masse priser på grund af deres innovative dynamiske kampsystem, så ser spillet indtil videre ud til at være meget mere dynamisk og aktivt end mange af de tidligere spils tab-targeting tilgang. Fantastiske skabninger og hvor de findes


Til de spillere, som måske ikke har lyst til at rende rundt og bruge al deres tid på at kaste diverse besværgelser på intetanende elever eller besøgende i Hogsmeade, er det også muligt at forbedre andre kompetencer. For eksempel kunne vi forestille os, at mange spillere vil være interesserede i at opdrætte magiske væsener ala Rubeus Hagrid eller Silvanus Kettleburn. Du vil få mulighed for at møde og tæmme monstre og væsener, hvoraf nogle vil være genkendelige fra det allerede eksisterende Harry Potter univers, mens andre vil være helt nye. Når du møder dyrene vil du kunne tage dig af dem; alt fra at fodre dem til at børste deres pels og lege med dem. 


Du kan også kombinere din forkærlighed for det vilde naturliv, ved også at rende rundt i området uden for Hogwarts og indsamle planter, som du derefter kan tage med ind på skolen og omdanne til eliksirer - mens andre planter vil kunne bruges i dit studie af plantelivet i herbology klasserne. I State of Play traileren, som udkom i marts, fik vi blandt andet lov til at se, hvordan spilleren trækker en mandrake (en plante-hybrid, som skriger, når den trækkes ud af sin jord) frem, og bruger dens kraftige skrig til at bedøve sine fjender, så troldmanden nemmere kan overmande dem med diverse besværgelser. Hvilke spil platforme kommer Hogwarts Legacy til?


Hogwarts Legacy er blandt andet lavet til PC, men er også udviklet til at kunne fungere fejlfrit på andre moderne spillemaskiner. Med spillets smukke grafik, store åbne verden og temmeligt realistiske visuelle effekter og grafiske indstillinger, har det været nødvendigt med kraftige systemer, som kan trække spillet. 


Vi ved også, at Hogwarts Legacy udkommer til de to nyeste Playstation platforme, da spillet efterhånden længe har ligget klar på playstations hjemmeside - dog ikke som forudbestilling endnu; der skal vi nok lidt længere ind i året - mere specifikt omkring juletid. Men så er der selvfølgelig også mere tid, man kan gå og spekulere og blive begejstret for alt det spændende indhold, man kan opleve i det nye år. 


Hvis du ikke har været så heldig at få fat i den nye Playstation 5 eller ikke har været interesseret i at købe Sonys spille station, så kan vi glæde dig med, at Hogwarts Legacy selvfølgelig også udkommer til de nyeste Xbox systemer, mere specifikt til Xbox Series X|S
og Xbox One. Afsluttende omkring spillet


Som du måske har kunne fornemme fra denne artikel, så har vi potentielt at gøre med et helt enormt spil, som har taget mere end syv år at skabe. Der er noget til alle typer spillere, så vi håber selvfølgelig, at spillet kan leve op til al den hype, der allerede er blevet genereret. Portkey Games (en underafdeling hos Warner Bros.) har efterhånden relativt stor erfaring med at lave populære Harry Potter baserede spil; lige fra match-3 strategispillet Puzzles and Spells og andre mobil-titler, såsom Hogwarts Mystery og Magic Awakened til nu at have lavet et fuldt rollespil.Denne ændring i spille genre gør det muligt for spillere at opleve noget af deres barndoms nostalgi; eller måske endda træde ind i Hogwarts haller for første gang nogensinde. Ligegyldigt om du er en Harry Potter veteran, som selvfølgelig ved præcis hvilket hus de hører til og hvilken tryllestav, de ville have hvis de gik på skolen, eller ikke ved hvad forskellen er på en muggle og en horcrux, så er der helt sikkert lagt i kakkelovnen til at spillere kan få sig én på opleveren, når deres magiske invitation til Hogwarts kommer i slutningen af 2022.