Hvilke gamle spil har du spillet?

Foråret er på vej og for mange betyder det en grundig forårsrengøring af huset, og de mange gamle ting man har gemt på loftet. Det giver samtidig mulighed for, at man kan støve sine gamle golfsko fra Ecco af. Alternativt kan man finde sine disketter og CD-rommer frem, og installere mange af de gode gamle spil. Redaktionen på Downloadcentral kommer her med tre gode bud på klassikere, som du måske kender – eller hvert fald burde kende! 


Commander Keen
En af de helt store klassikere fra de tidlige PC dage. Her styrer du Commander Keen eller aliaset Billy Blaze som skal redde galaksen fra fæle monstre, og mens man gør det skal man samle slik som point. Der findes ikke mindre en fem versioner af det evigt populære spil, som løbende blev mere og mere avanceret. Mange vil måske kende spillet på den populære kængurustylte.


Command & Conquer
Er et af de mest kendte Real Time Strategy (rts) spil fra de tidlige 90’ere. Første version udkom i 1995 og blev på ingen tid et af de mest populære spil inden for genren. Her spiller man enten som de gode ”GDI” som forsøger at redde verden fra de onde Brotherhood of Nod. Her skal man løse forskellige missioner, med et kæmpe arsenal af forskellige våben. Er man til RTS-spil er Command & Conquer stedet man bør starte.


Half-Life (og Half-Life Counter-Strike)
Hvis du ikke kender til Half-Life og Half-Life Counter-Strike er der en reel chance for, at du er gået glip af en af de største succeser inden for first-person shooter-action spil. Her spiller du Gordon Freeman som er forsker på Black Mesa Research Facility, hvor et projekt slår fejl og åbner en portal til en anden dimension. Efterfølgende strømmer en masse ondsindede væsener inden fra dimensionen Xen. Her er det så op til dig som Gordon Freeman og hemmelige militære styrker, at nedkæmpe invasionen.


Efterfølgende er der lavet en lang række mods, bl.a. det populære Half-Life Counter-Strike, hvor man kæmper som terrorist og anti-terrorist om at fuldføre forskellige missioner.


Har du ikke prøvet ovenstående spil, skylder du dig selv at komme i gang med det samme. Rigtig god tur ned af memory lane.