Hvordan kan du spare penge op ved brug af online teknologi?

Sponsoreret

De fleste af os vil gerne spare penge op. Og vi er generelt gode til at spare penge op i Danmark. At spare op er vigtigt, ikke alene fordi vi med opsparende penge kan undgå at løbe ind pludselige, uforudsete pengeproblemer – dem der opstår, når fx køleskabet står af. For nogle af os synes det praktisk talt umuligt at spare penge op, for andre forekommer det naturligt.


Hvor står du? Morsomt nok kan man som en journalist ved The Washington Post har fundet ud af få en idé om det ved at spille blackjack – det kan lære en meget om ens forhold til penge og opsparing. 


I dag kan du også helt kaste spørgsmålet fra dig, fordi der findes så mange gode muligheder for automatisk opsparing.


I al sin enkelhed betyder automatisk opsparing, at der overføres et beløb fra din lønkonto til din opsparingskonto uden at du selv skal  have dit NEM-ID frem og gå på din netbankside.


Der er mange måde at spare automatisk op på.


 


Småopsparing


Med småopsparing overføres der et beløb til din opsparingskonto, når du bruger dit kort. Du  vælger, om der skal overføres 5, 10, 20 eller 50 kr. til din konto hver gang du bruger dit kort. Du vælger også om, de beløb, du køber for, skal rundes op til fx nærmeste halvtreds. og så lade differencen overføre. Du vælge et maks beløb for dagen, som ikke må overskrides. Kontakt din bank for at finde ud af, præcis, hvad du kan med deres netbanksløsning.


 


Fast, månedlig


På langt de fleste netbank-sider har du mulighed for sørge for, at der automatisk overføres et beløb fra din lønkonto til din opsparingskonto. Måske 10-20 % af din indtægt. Ofte vil du kunne bestemme om dette skal ske først på måneden, medio  eller ultimo, eller hvornår det nu måtte passe dig bedst.


 


Apps og programmer


Foruden de muligheder, som bankerne tilbyder, er der nu også forskellige apps, der kan hjælpe, der kan hjælpe dig med at spare. Et eksempel er Spiiir, der hjælper dig med at budgetere. Et andet er Weekly, der fokuserer på dit forbrug og bevirker, at du altid har penge tilbage, når måneden er omme. Er du i tvivl, om du har råd til en ting? Tjek Weekly.


Fordi du sparer op har du ved månedens udløb penge, der kan spares op, og de penge kan du så automatisk lade overføre - fx via netbank.


 


Risikovillighed og opsparing


Vi danskere er generelt gode til at spare op, men vi er heller ikke blege for at bruge vores opsparing til at tjene flere penge. Vi løber mange risici og investerer bl.a. i aktier. Og det kan give god mening at løbe en kalkuleret risiko. Står dine opsparede penge nemlig bare på din konto, ja så æder inflationen dem. Med blackjack kan du, som tidligere påpeget, lære noget om dig selv og dine evner til at spare og dit forhold til penge.