Kom godt i gang med Counter-Strike

Link til billede:


 


Spilserien ”Counter-Strike” er utvivlsomt en af de mest populære spilserier i Danmark – og i hele verden. I januar 2022 havde spilserien mere end 900.000 aktive spillere med CS:GO som det mest populære spil. CS:GO blev udgivet i 2012 som det fjerede spil i serien. Med mulighed for både at spille det på Windows, macOS, Xbox, PlayStation og Linux rækker det ud til en bred spillerskare og inviterer mange til at deltage. Der er sågar internationale mesterskaber i CS:GO, hvor det danske hold ”Astralis” i 2019 skrev sig ind i historiebøgerne, da de som det første hold i verden vandt tre Major-titler i streg.


Som skrevet er ”Counter-Strike: Global Offensive” (CS:GO) på nuværende tidspunkt det mest populære af spilseriens udgivne spil. Det er et taktisk online first-person shooter spil, hvor hvert hold bestående af 5 spillere starter i hver sin ende af banen. Her skal det ene hold, ’Counter-Terrorists’, forsøge at nedkæmpe det modsatte hold, ’Terrorists’. Hver Counter-Strike kamp består af op til 30 runder, hvor hver runde kan vare op til 2 minutter. Holdet, der først når 16 runder, vinder. Efter 10 vundne runder får du dit første ”rank”. Dit rank afgør, hvem du i fremtiden kommer til at spille imod, da du kæmper mod andre i samme rank som dig selv. Flere vundne kampe i streg medvirker, at du stiger i rank.


Det danske Counter-Strike hold – Astralis – er det mest kendte hold inden for professionel gaming i Danmark. De har ligget nr. 1 på verdensranglisten to gange, og de har vundet 4 major sejre rundt omkring i Europa. Det blev en børsnoteret virksomhed i 2019, hvor holdet nu også er en medieplatform og ikke længere ’bare’ et e-sportshold. På bare ét år vandt Astralis 20 mio. kr. i præmiepenge, hvilket har hjulpet holdet med at vokse sig endnu større med flere ansatte og bedre computer set-ups.


Hvis du gerne vil i gang med at spille Counter-Strike, er første step at købe et godt gamer set-up med computer, skærm, mus osv. Et godt set-up, der kan holde i mange år, er ikke billigt. Du kan derfor vælge at søge om et sms lån for at finansiere købet.