Kontorstole til it-arbejdspladser skal være ergonomiske og behagelige

En kontorstol er ikke bare en kontorstol, for os der arbejder med IT og er meget stilsiddende. Det kræver sin mand og kvinde at sidde ned og arbejde en hel lang dag. Vi sidder alle meget mere, både i fritiden og når vi skal arbejde. Særligt udsatte er kontorpersonale, hvor it er omdrejningspunktet i arbejdsopgaverne, og hvor der ikke er meget bevægelse. Det er ikke sundt, og kan hurtigt få alvorlige konsekvenser for personalet, både i form af ubehag – hovedpine, spændinger og muskelsmerter, og på længere sigt varige mén, som for eksempel dårlig ryg og kroniske muskel- og ledsmerter.


 


Ergonomi og kontorstole hænger sammen


Det er vigtigt for alle der sidder ned og arbejder i hverdagen, at de sidder rigtigt i en kontorstol, og at det ikke giver gener – hverken her og nu, eller på sigt. Derfor skal kontorstolen de sidder på, være den helt rigtige – for ikke at sige perfekte. En perfekt kontorstol er indkøbt til formålet og tilpasset den enkelte medarbejders arbejdssituation. Her spiller ergonomien en meget stor rolle, som et vidensområde, der skal inddrages ved valget af den rigtige kontorstol, og efterfølgende, den tilpasning som den enkelte medarbejder skal foretage.


 


Dansk Kontorstole Forsyning er en af de største forhandler af gode kontorstole og er et kig værd. Du kan bl.a. i deres blog om kontorstole, læse diverse guides og tips til at finde den bedste kontorstol til netop dig. Du kan på denne side, ligeledes finde høje kontorstole.


 


Ergonomi er læren om samspil mellem mennesker og andre elementer i et system, og her bruger vi terminologien - tilpasning af arbejdet til mennesket, som handler om, at menneskets krop og psyke, skal passe så naturligt ind i et arbejdsmiljø, uden at det afføder gener eller sygdom. Derfor er det vigtigt, at vi inddrager al den viden som findes, at det gør denne symbiose så perfekt som muligt. Det gør ergoterapeuter, som de fleste producenter af kontorstole også benytter, når de skal optimere en stol til formålet – at sidde ned en hel dag og arbejde.


 


Se en god ergonomisk kontorstol HER


 


Ergonomiske kontorstole forebygger gener og skader


De bedste kontorstole er designet og fremstillet sådan, at de opfylder de fleste ergonomiske krav som der stilles – både i forhold til holdbarhed, funktionalitet, velvære og sundhed. Her nok mest med fokus på alle de indstillingsmuligheder der findes på en kontorstol af høj kvalitet, og som forbygger nogle følgende konsekvenser af en forkert stol:



  1. Urolig siddestilling giver ukoncentreret arbejdsmiljø og mangel på fokus

  2. Forkert eller manglende sædeindstilling giver uro og behov for flere pauser

  3. Hvis arbejdshøjden ikke matcher med skærmhøjde, giver det nakke- og skuldergener

  4. Er lænden eller ryggen ikke støttet korrekt, giver det smerter og varige mén på bevægeapparatet


 


Den rigtige kontorstol er lige så vigtig som pensionsopsparingen


Det er både sund fornuft og smart tænkning, når du sørger for at have den rigtige kontorstol på jobbet. Arbejder du med it og computer dagen lang, er denne guide lige noget for dig og som du kan læse mere om ved at klikke her. Det er mere end vigtigt at du sidder i en ergonomisk kontorstol, for konsekvensen af ikke at efterkomme simple krav, vil resultere i alvorlige og varige skader og mén. Det kan for eksempel betyde, at din førlighed bliver betydeligt ringere, og at det med at være let til bens ved pensionsalderen, ikke bliver en mulighed. Mange mennesker er fornuftige og sparer op til pensionen, men hvis de ikke kan komme op af en stol, fordi de har siddet forkert et langt arbejdsliv, så kan det næsten være lige meget.


 


Læs mere her om hvad Videncenter for Arbejdsmiljø anbefaler af kontorstole til indretning af kontor.


 


Find den rigtige kontorstol


Tal med dine kolleger og arbejdsgiver, og gør jer stor umage med at vælge ikke bare den rigtige stol, men lige så vigtigt, at den bliver indstillet helt perfekt til den enkelte medarbejder. Brug gerne en ekspert til rådgivning, eller søg så meget relevant viden på internettet. Det er ikke altid prisen på stolen, der gør at den er perfekt. Faktisk er nogle designerstole mere hippe end de er sunde, og de er som regel ikke billige. Find kontorstole til en fornuftig pris, og som imødekommer alle ergonomiske krav, så er meget på vej til det bedre.