Man gør tingene halvt uden en espressomaskine

Sponsoreret

Annonce


Når man sidder foran computeren, ude på de sene nattetimer og trætheden begynder at trække i øjenlågene, er der ikke rigtigt nogen vej uden om. Man kan prøve at give sig selv en lussing eller hoppe på et ben, men hvis trætheden har meldt sig, og man virkelig har brug for at vågne op, skal man have en god varm kop kaffe.


Her er der mange der tyer til billig frysekaffe, som selvfølgelig er super nemt. Man hælder et par skeer frysetørret kaffe i en kop, koger en kande vand, og hælder den over kaffen. Men det smager også derefter. Det er som om kaffen altid bliver enten alt for tynd eller alt for stærk. En kop varmt vand med farve, eller en kop flydende bittert kul.


Der er nogle som tyer nogle lidt mere sofistikerede varianter, fx en stempelkande eller en kande filterkaffe. Begge disse metoder er også ganske nemme: man tager en omgang kværnede kaffebønner og hælder i stempelkanden eller i kaffefilteret, og så hælder man kogende vand over. Vandet trækker så smag fra de kværnede kaffebønner, og om de ligger under et filter under kaffen, som i stempelkanden, eller bliver i filteret i kaffemaskinen, som i en kande filterkaffe, går den drikkeklare væske i det store hele fri for kaffegrums fra de kværnede bønner. Da smagen ikke kommer fra frysetørret kaffe, men fra rigtige kaffebønner der er blevet kværnet, er smagen da også helt i orden. I hvert fald smagen af den første kop.


Men for stempl kanderne gælder det, at da kaffen lynhurtigt bliver kold, og hvis man endelig lykkes i at skynde sig gennem kanden, mens den stadig er varm, så ender man tit med kaffegrums i de sidste par kopper. Filterkaffen er bedre til at holde sig varm, da kanden typisk kan stilles på en tilhørende varmeplade, men som den står og hygger sig der, har den det med hurtigt at blive gammel og ekstremt bitter at smage på - hvis den ikke allerede var det fra starten.


Der er sikkert mange flere gængse og mindre gængse metoder for at lave sig en eller mange kopper kaffe i eget hjem, og de er sikkert alle sammen spændende, og giver sikkert alle sammen en fin kaffe. Nogle er billige, nogle er nemme og nogle kan lave store mængder kaffe meget hurtigt. Men livet handler ikke om det nemme, det billige og de store mængder. Livet handler om kvalitet.


Hvordan får man den bedste kop kaffe?


Der er ingen tvivl. Den bedste kop kaffe får du gennem en espressomaskine. Maskinen sørger for den perfekte temperatur, filteret sørger for at du får kaffesmag uden et snert af kaffegrums i koppen, og hvis du har doseret mængden af malede bønner korrekt, får du den perfekte balance af bitterhed og velsmag. Der er ikke en tilfældighed at baristaer verden over sværger til espressomaskinen. Tænk over det. Hvor tit er man taget på en lækker cafe og har fået serveret en kop frysetørret kaffe?


Espressomaskinen kan dække alle dine behov.


Man kan selv vælge om man vil benytter sig af formalede bønner i espressomaskinen, eller om man vil anskaffe sig en kaffekværn og kværne friske bønner hver gang man skal bruge dem. Begge dele er fint, men at kværne fra gang til gang, giver det bedste resultat. Espressomaskinen laver en perfekt kop espresso, og hvis man er til denne helt stærke kaffevariant, kan man bare nyde den enten med eller uden en sukkerknald i. Hvis man er til en mindre stærk, men stadig sort kop kaffe, kan man hælde kogende vand i og få en lækker Americano. Hvis man er til mere mælket kaffe, kan man koge noget mælk og lave en simpel Cafe au lait, eller prøve kræfter med Cappuccino, Cortado, Macchiato eller noget helt tredje. Kun fantasien sætter grænser. Og så er det store spørgsmål jo bare: hvilken espressomaskine burde man vælge? Læs mere her: https://kaffeguru.dk/bedste-espressomaskine-test/