NetStorm

NetStorm er et realtime strategispil fra 1997. Spillet har en ret speciel historie, det var et af de første realtime strategispil der blev udgivet. Men producenterne (Activision og Titanic Entertainment) satsede desværre ikke nok på spillet, derfor var der ingen reklamer for spillet.
Det blev på den tid kåret til det bedste realtime strategispil af optil flere computerblade, og for nyligt er det også blevet kåret til: ”det bedste spil, der aldrig var nogen der spillede” af et stort amerikansk computermagasin.
Producenterne har opgivet spillet da det ikke blev populært nok, men en gruppe spillere overtog så jobbet med at holde en server kørende, og de har herfra udvidet en hel del, lavet patches til spillet, og de har en server der kører altid. Alt dette er lavet af folk som spiller spillet, som nægter at lade spillet dø.
Der er omkring 50 aktive spillere af gangen, men NetStorm-samfundet består af nogle hundrede spillere, hvor alle kender alle. Dette er klart den største charme ved spillet. Jeg er i øjeblikket den eneste dansker der spiller spillet, så jeg ville være meget glad for at se nogen danskere online.
I øjeblikket er vi i gang med en ny patch, som vil ændre spillet totalt, vi vil for første gang nogensinde tilføje et nyt våben til spillet.
Spillet er utrolig svært at forklare uden det lyder enormt underligt, det skal prøves, ikke fortælles, men jeg vil prøve alligevel: Spillet foregår i luften, man har en hovedø og en præst + 6500 stormpower fra starten. Dit job er at ofre din modstanders præst. For at komme til sin modstanders ø skal man bygge broer. På disse broer kan man placere sine units(våben). Således at de nedskyder modstanderens våben.
Våben er selvfølgelig ikke gratis, de koster ”stormpower”, disse kan du samle fra ”geysere” rundt om på kortet ved hjælp af dine ”collectors”. Det er også muligt, at overtage andre små øer på kortet, således, at man får hurtigere penge, og ens ting vil blive bygget hurtigere. Lille opsummering:
Du skal bygge broer for at komme ud og overtage øer, du skal samle penge ind, og du skal bygge våben for dine penge. Det vigtigste man skal vide om spillet er: ”Easy to learn, hard to master”.