Ny version af ESET NOD32 Antivirus og ESET Smart Security

ESET®, der er førende indenfor proaktiv digital beskyttelse, og som har et rekordstort antal af VB100-priser de seneste 10 år for deres ESET NOD32®-teknologi, lancerer i dag den 7. generation af flagskibene indenfor deres forbrugerprodukter: ESET NOD32® Antivirus og ESET Smart Security®.  Nye teknologier, inklusiv Exploit Blocker, Advanced Memory Scanner, Vulnerability Shield og ESET Social Media Scanner giver en fornem balance mellem beskyttelse og anvendelighed uden at gå på kompromis med systemets ydeevne.
 
“Her hos ESET skaber vi sikkerhedsprodukter, der muliggør en mere sikker brug af dagligdagens teknologi,” siger Minna Vadsager, Country Manager for ESET Eurosecure Danmark. “Vores nyeste produkt bevarer en lav påvirkning af systemets ydeevne, som ESET er kendt for, samtidig med en endnu større beskyttelse mod ny og endnu uopdaget malware, takket være unikke teknologiske forbedringer.”
 
“Dagens cyberkriminelle bruger ofte stærkt krypteret malware designet til at undgå at blive opdaget. For yderligere at øge sandsynligheden for infektion og skader bliver malwaren typisk distribueret ved at udnytte sårbare applikationer såsom webbrowsere, PDF-læsere, email-klienter eller MS Office-komponenter,” fortsætter Minna Vadsager.
 
For at håndtere disse trusler har ESET gennemført omfattende forskning og udvidet sin kerne-detektions-teknologi i version 7-produkterne med 3 nye funktioner:
 
·       Exploit Blocker, en helt nye funktion rettet mod selve processen ved udnyttelse af sårbare applikationer, den er generisk og uafhængig af malwaren og dens payload, som i sidste ende inficerer maskinen. Det giver beskyttelse mod ny og uopdaget malware, også kendt som nul dages-trusler (zero day threats).
 
·       Advanced Memory Scanner fungerer som en efter-afviklings-metode, der sigter mod at opdage den malware, som andre teknologier ikke har spottet. Scanneren hjælper med at beskytte mod malware, der aktivt forsøger at undgå at blive opdaget ved at bruge teknologier til at skjule sin egen tilstedeværelse.
 
·       Vulnerability Shield, er en udvidelse af den personlige firewall i ESET Smart Security, det fungerer på netværksniveau og beskytter mod misbrug af kendte sårbarheder i netværksprotokollerne.
“De nye teknologier i version 7 af vores flagskibs-produkter er udviklet og implementeret på en unik måde, så de arbejder sammen og er i stand til proaktivt at opdage og blokere sårbarheder, såsom PDF exploit CVE-2013-0641 fra februar 2013, der blev døbt “exploit of the year” på grund af dens høje popularitet og hyppige brug i ‘Exploit Kits’, og blev tilmed også tildelt prisen Pwnie Award for Best Client-Side Bug* ved BlackHat 2013,” siger  Juraj Malcho, ESET Chief Research Officer. “Teknologien er også lavet som hjælp til at adressere problemet med målrettede angreb, som eksempelvis den berygtede RSA breach i 2011.”
 
“I løbet af BETA-fasen af version 7-produkterne var Advanced Memory Scanner i stand til at opdage og indsamle et antal eksemplarer, der tilhører malware-familier, som ofte forårsager store problemer, såsom Win32/TrojanDownloader.Wauchos, et berygtet “køretøj” for levering af malware, eller højtprofilerede trojanere som Win32/Fynloski, Win32/Wigon eller Win32/Zbot** og sidst, men ikke mindst, har teknologien vist sig også at hjælpe mod ransomware,” tilføjer Malcho.
 
ESETs Research og Development team har været fokuseret på ikke bare afsløring af, men også fjernelsen af malware. Cleaner modulet er blevet forbedret til specifikt at gå efter fjernelse af rootkits og en specialiseret Cleaner er blevet tilføjet for at kunne hjælpe med at fjerne den mest modstands-dygtige malware.
                                                                                                                          
I lyset af forskningsdata fra Harris Interactive*** og væksten i cybertrusler på de sociale medier, inklusiv Twitter spam og malware, har de nye version 7-produkter forbedringer, der øger sikkerheden og en forbedret udgave af ESET Social Media Scanner (version 2). Den overvåger og holder brugeren og disses venners sociale netværkskonti fri fra trusler, og brugeren kan vælge mellem on-demand og automatiske scanninger for afsløring af malware. Ud over en bedre scanning af Facebook, så udvider den også beskyttelsen af brugerens Twitter-konto. Sikkerhedscentret viser det aktuelle privacy-niveau på Facebook og Twitter og kommer med forslag til ændringer, der kan forbedre privatlivsindstillingerne. Alle disse forbedringer er en del af my.eset.com. Ved at oprette en konto her kan brugeren styre beskyttelsen af sine sociale profiler og beskytte en ubegrænset mængde af konti, herunder venner og familie.
De nyeste forskningsresultater fra Harris Interactive (på vegne af ESET) viser, at der er et stigende antal af voksne internetbrugere, der opretter forbindelse på flere forskellige netværk dagligt. I gennemsnit har disse brugere mindst konti på 2 sociale netværk og 2/3 af dem føler ikke, at hjemmesiderne gør et godt stykke arbejde med at screene for skadeligt indhold. I rapporten hedder det: “At modtage mistænkelige beskeder er blevet normen, 4 ud af 5 brugere på sociale medier har modtaget disse, og ud af dem har 91% modtaget 1 dette år, oftest via email.”
 
Både ESET NOD32 Antivirus og ESET Smart Security er officielt certificeret til Windows 8 og Windows 8.1. For at downloade den nye version 7 og for at finde ud af mere om den nye teknologi og dets kernefunktioner, kan du besøge produktsiderne for ESET NOD32 Antivirus og ESET Smart Security .
 
* Pwnie for Best Client-Side Bug bliver givet til den person, som opdager eller udvikler den mest teknisk sofistikerede og interessante client-side bug
** Yderligere malware-beskrivelser er tilgængelig på http://www.virusradar.com/
*** Harris Interactive på vegne af ESET online undersøgelse i USA i September 2013 foretaget blandt  2,089 voksne fra 18 år og derover.