Odense er på vej ud i nyt stort e-sportseventyr

Når verdens største e-sportsturnering i det populære spil Counter Strike bliver afholdt i Odense fra d. 8.10 er der gode muligheder for at skrive et nyt erhvervseventyr. 


Säo Paulo, New York, Köln og Dallas, Texas. Hvad har disse byer til fælles? De har alle været værter for Pro League CS:GO. Verdens største turnering i det populære computerspil Counter Strike, og til december er det så Odenses tur til at gribe depechen, når byen skal være vært for turneringen.   


Prøv lige at forestille dig, hvilket udstyrsstykke det bliver. Prøv lige at forestille dig, hvor stort et erhvervseventyr, der kan skrives. At Odense Kommunes hovedsponsorat bliver på 2,4 millioner kroner i de næste tre år, og at aftalen sikrer, at der også kommer e-sportsbegivenheder til Odense i de næste to vintre, siger lidt om potentialet.


 


Når det regner på præsten… 


... så drypper det på degnen, og det gamle ordsprog gælder i den grad stadig, selvom vi skriver 2017, og selvom det her ikke handler om kirkelige anliggender. Okay, vi fejrer 500 året for Reformationen i Danmark i år, men det her handler om e-sport, gamers og geeks i ordets mest positive forstand. Det er big business. Præmiesummen alene er på 1 mio. USD. Så er der så også: 



  • Billetindtægter.

  • Indkvartering.

  • Spisning. 


Herudover er der sikkert også en masse andre ting, som jeg har glemt. Det kunne eksempelvis være, at deltagerne skal sidde godt i Sparekasssen Fyn Arena, hvor eventen skal afholdes. Det kan de gøre i ergonomiske gaming-stole, som eksempelvis kan findes på Gaming-stole.dk. Det korte af det lange er, at e-sportsbegivenheden åbner op for gode muligheder for at markedsføre Odense og positionere byen inden for droner, robotter og IT.


 


Anerkendelsen venter lige om hjørnet


Tidligere var det sådan, at computerspil var noget de fleste forbandt med fritid for de nørdede. Når det gælder Counter Strike-turneringen i Odense, har deltagerne dog trænet lige så seriøst som andre elitesportsudøvere. Deltagelse i turneringen er altså langt fra bare fritid. Det er et arbejde. Selvfølgelig er det sjovt at være med, men deltagerne forener arbejde og fornøjelse. 


Ja, der ligger en økonomisk gevinst på kort og langt sigt for Odense. For de forskellige deltagere ligger der dog også en social dimension i at være med. Spillerne er nødt til at kunne kommunikere med hinanden, sætte sig i hinandens sted. De kan ikke bare lege soloryttere. Nøglen til den brede anerkendelse i den danske befolkning ligger måske i, at man slår på, at den sociale dimension kan være katalysator for den økonomiske dimension. Det er svært at sige, men i hvert fald har esportsturneringen givet anledning til en større rekrutteringsindsats inden for IT, robotter og droner, fordi den typiske CS-gamer typisk er en ung mand med en naturvidenskabelig interesse og uddannelse. Om rekrutteringsindsatsen vil lykkes, og om den brede anerkendelse venter lige om hjørnet, kan man kun spå om. Sikkert af det, at de kommende år vil byde på endnu mere esport i Odense og sikkert også et par nyheder om teknologi


Jeg glæder mig.


 


Find flere nyheder på dagens.dk