Opgrader din computer med nye programmer og software

Der kommer konstant nye programmer, nye computere og ny software, som vi skal holde os opdaterede på. Derfor prøver vi ihærdigt på DLC at opdatere jer om, hvad der er nyt og hipt. Her får I tips til, hvad for noget software I skal anskaffe jer.


Er du interesseret i at redigere videoer?


Et oplagt program til dig, der er vild med videoredigering, er programmet VideoPad Video Editor. Det er et fantastisk funktionelt program, hvor du meget nemt kan redigere dine videoklip. Det er ganske gratis, men kommer stadig med en masse forskellige værktøjer, så du kan få redigeret fede videoer. Selv hvis du er nybegynder, tager det ingen tid at blive sat ind i programmet.


Har du lidt mere erfaring med videoredigering, skal du give dig i kast med Adobe Effects. Programmet har flere funktioner end det førnævnte, og der er derfor rig mulighed for at gå helt i detaljen med dine videoer. Det koster så også lidt, men hvis du vil have de ekstra funktioner, er det alle pengene værd.


Er du til underholdning?


Hvis du vil prøve software for sjovs skyld, så skal du begynde med Bsnes. Det er ren guf til dig, der elsker de nostalgiske Nintendo-spil. Bsnes er nemlig en emulator, hvilket vil sige, at den kan tage gamle spil og Gameboy-spil over på dine computer. Du skal bare loade spillene op på computeren ved hjælp af ROM, og på ingen tid kan du spille Super Mario Bros eller hvad end der falder i din smag.


Er du til et underholdende spil, hvor du samtidig kan lære noget, er det Duolingo, der er lige sagen. Her kan du lære op til 90 sprog ganske gratis. Det fungerer sådan, at du laver nogle små øvelser hver dag, hvor du kan terpe nye gloser og grammatik. Duolingo udbyder også podcasts og små interaktive spil, hvor du kan få øvet sprog. Så uanset om du vil lære portugisisk eller russisk, er det bare med at springe på Duolingo bølgen.


Er du til software på arbejdet?


Ved hjælp af programmer som TeamViewer og OpenOffice gør du arbejdsdagen 10 gange nemmere end normalt. TeamViewer er et program, hvor du kan kontrollere andres computer. Ekstremt smart, hvis du arbejder et sted, hvor du ofte skal dele filer eller arbejder med to forskellige programmer på to computere. Du har måske hørt om OpenOffice, som er en masse kontorprogrammer. Det er helt gratis og i pakken får du både skriveprogram, regneark og præsentationsprogram. En light version af Microsoft Office, men som kan fungere lige så godt.


Invester i software


Selvom der findes mange gratis programmer og software, er der også en masse programmer, som man skal betale lidt for. På vores hjemmeside finder du meget af det software, som du ovenikøbet kan få billigere. Selvom du ikke får det gratis, kan det til gengæld ofte betale sig at investere i det, da der ofte er mange flere funktioner, som man ikke får i en gratis version. Det kan dog godt blive dyrt, hvis man vil anskaffe sig meget forskelligt software. Der kan det være en fordel at tage et lån hos Monni, som er det bedste kviklån i Danmark. Det er nemt, og på ingen tid kan du få råd til det software eller den computer, du gerne vil have.