Oplev verden på den anden side af skærmen

Sidder du meget bag skærmen og trænger til at prøve noget nyt? Selvom der er meget man kan nå og se på nettet, så er det langt fra de største oplevelser, som man kan få ved at omgås andre og komme ud og se verden.

Måske synes du også Danmark er kedelig, og hvis man kan gå på the World Wide Web, hvorfor så ikke også the Whole Wide World? Du kan downloade de flotteste billeder og screensavers med alverdens lækre strande og tropiske kyster, men hvorfor ikke selv tage af sted på højskole i udlandet?

Der findes også danske højskoler i udlandet, hvor du kan lære en masse færdigheder du ikke lærer bag skærmen. Du vil få mange nye venner og det vil være en oplevelse for livet.

Oplev verden under varmere himmelstrøg og få øjnene op for det, der virkelig betyder noget. Et højskoleophold er fremtidens måde at lære om kultur og sammenhold, fremfor at læse sig til det. Det er noget man oplever sammen og ikke bare virtual reality.

Verden er mere end bits og bytes, selvom vi efterhånden befinder os mere online end i virkeligheden. De sociale netværk forbinder os med folk vi aldrig har mødt og måske aldrig kommer til at møde, fordi vi bliver siddende hjemme bag skærmen. Hvis man i stedet tog ud for at møde andre, ville man få mere interaktion og lære hinanden at kende på en helt anden måde. Det skaber nogle tættere relationer og bånd at være sammen om et fælles mål.

Det samfundsmæssige aspekt i at lære om andre kulturer for at bryde barrierer og fordomme ned bidrager også til at komme ud og lære noget mere om hvordan andre verdensdele lever i en hverdag, hvor vi selv tænker mest på om telefonen holder strøm eller hvad det nyeste gossip er på Facebook.