Optimering af din hjemmearbejdsplads

Sponsoreret af Lead Supply


En stor del af Danmarks’ befolkning arbejder i øjeblikket hjemmefra. Nogle mennesker er vilde med det, eftersom de så er mere hjemme i hverdagen, og føler at de har mere tid og overskud til at klare andre dagligdagspligter, hvorimod andre mennesker er godt træne af at skulle være så meget hjemme. Uanset om man er træt af det eller ej, så er faktum at mange ikke har noget valg - og desværre er der alt for mange hvis arbejdsforhold ikke lever op til de moderne standarder, i forhold til komfort. De fleste som arbejder hjemmefra, kommer fra et kontormiljø. Her er de fleste bekendte med muse- og nakkeskader, forårsaget af dårlige sidde- og arbejdspositioner. Mange skal nok vende sig til at det at arbejde hjemmefra, i højere grad bliver en del af vores hverdag fremadrettet. Derfor bør det være en god ide at kigge ind på, hvordan man kan optimere din hjemmearbejdsplads, for at mindske fremtidige gener og skader som forbindes med dårlige arbejdstillinger.


Etabler dig ordentligt og investér i komfort
Det er langt fra alle som har et fuld møbleret kontor eller rum dedikeret til arbejde. Rigtig mange ser sig nødsaget til at sætte computeren op ved spisebordet, for at arbejde der alle ugens dage. Det kan føles noget demotiverende at skulle gå fra soveværelset og ind til spisebordet for at arbejde, men faktum er at mange er nødsaget til at gøre det hver dag. Har man ikke de rigtige møbler som f.eks. hæve-sænke skrivebord, en ordenligt kontorstol, behagelige belysning osv. så kan det betyde at man bygger fundamentet for fremtidige arbejdskader. Man kan komme et stykke ad vejen ved at have fokus på sin sidde position, men dette kan på sigt ikke kompetencer for manglende mulighed for at indstille siddehøjde, bord og skærm. Det kan være nødvendigt at tænke kreativt og finde måder på at få hævet sin skærm på f.eks. ved hjælp af nogle bøger. Det kan nemlig være en større afskrivning at investere i et helt nyt hjemmekontor, da gode kontormøbler ikke nødvendigvis er billige. For mange giver det ikke mening at investere i kontormøbler, simpelthen fordi at pladsen ikke er til det. Har du dog pladsen, så kan det være en ide at investere nogle møbler og dermed din egen komfort. Hvis du arbejder for det offentlige, hvor restriktionerne er mere stringente i forhold til at hvornår man må møde op på sin arbejdsplads, kan det i særdelseshed være relevant, da man nok skal forvente at være hjemsendt i en god rum tid endnu - også måske endda af flere omgange. Dette betyder dog også at der er sket et boom i salg af kontormøbler, hvor mange finder finansering til dette online. Det er selvfølgelig ikke alle som har en dedikeret opsparing til at møblere et helt kontor, hvoraf det for mange er nemt og bekvemt at man kan finde lån op til 500000 kr. online direkte fra sin pc. Det er vigtigt at investere i sit helbred og passe på sig selv, men skal dog som udgangspunkt altid forholde sig skeptisk når det kommer til at låne online - da spændet imellem hvad der er dyrt og billigt kan være enormt bredt. Man skal også huske, at på et tidspunkt åbner hele landet op igen og hjemmearbejde bliver måske en mindre del af din hverdag, derfor skal du overveje en ekstra gangom det nu er nødvendigt med det helt store og dyre setup på dit hjemmekontor - særligt hvis du overvejer at optage et lån hertil. Det kan være at du kan nøjes med en billig kontorstol og mindre hævesænke bord, som ikke koster det hvide ud af øjnene.


Prøv at se fordele fremfor ulemper
Selvom det kan være svært at arbejd hjemmefra, så er det vigtigt at vi ser positivt på det. Der ér trods alt også fordele ved at være hjemme, såsom at vi har mere tid sammen med vores partner og børn. Selv om vi måske er små sløje kan vi stadigvæk arbejde hjemmefra, eftersom vi ikke skal se nogen. Det handler om at finde ja-hatten frem og prøve at se alle fordelene fremfor ulemperne, for det er nu engang sådan hele arbejdssituationen er lige i øjeblikket. Vi har alle sammen et ønske om at komme tilbage på arbejdspladsen, men vi skal være glade for, at vi stadigvæk har et arbejde som netop kan laves hjemmefra. Hvis du har brug for lidt ekstra motivation så kan du finde en guide til hvordan du arbejder mest optimalt hjemmefra. Det hele skal nok gå, og vi klarer den alle sammen meget bedre end vi selv lige går og tror.