Optimering af din kontorplads

Kontoret er et vigtigt rum for mange, og udnyttelsen af pladsen kan ofte være vigtig for kvaliteten af den tid, man bruger på kontoret. Men hvad skal man egentlig fokusere på, når man indretter kontoret? Det kigger vi lidt nærmere på i denne blog.


Kontoret kan bruges til rigtig mange ting, og for mange bruges rummet til flere prioriteter i hverdagen. Som gamer er det selvfølgelig et vigtigt rum, hvor man kan lukke af og fokusere på sine spil, imens det selvfølgelig også kan være vigtigt for eventuelt hjemmearbejde eller læsning i forbindelse med studiet.


Leder du efter en god gaming stol, så klik her for at få en guide til at finde den rigtige.


 


Del rummet op – skærm af           


Når man skal indrette kontoret, skal man altid have sine prioriteter i orden, så man kan få plads til det, man primært vil bruge rummet til. Er man eksempelvis gamer, er det vigtigt at have et hjørne eller et område, hvor pladsen er udnyttet optimalt, så man kan fokusere bedst muligt på det, som foregår inde bag skærmen.


Det samme gør sig gældende, hvis man har brug for et område, hvor man kan arbejde fokuseret, og hvor man måske har plads til andet end bare computerskærmen – eksempelvis papirer, bøger eller andet.


Derfor er det en god idé at tænke i at dele rummet op, så man får plads til de forskellige prioriteter. Det kan være en god idé at skærme lidt af og dele op, så det bliver tydeligt, hvor der er plads til hvad.


 


Skab plads


Et kontor er ofte ikke det største rum, og det er derfor klogt at tænke i, hvordan man skaber mest muligt plads – og udnytter pladsen bedst muligt. Det kan selvfølgelig gøre ved, at man skaber et tydeligt overblik og udstyret rummets udformning optimalt. Kan man eksempelvis stille skrivebordet anderledes, så der er plads til at udnytte rummet bedre? Tænk i forskellige scenarier, så du får det testet af.


 


Lav dit eget system


Kontoret er ofte en privat ting, selvom det kan bruges arbejdsrelateret. Derfor er det vigtigt, at du skaber dig selv et system, som du forstår og kan navigere i uden problemer. Det kan kræve lidt tid at få helt styr på ordenen, men det er værd at bruge tid på det, så du føler overskud, når du befinder dig på kontoret.


 


Hold orden


Det er et simpelt råd, men det virker at holde orden. Hvis tingene roder, og man skal bruge tid på at finde de forskellige sager, kan det være spild af tid, og det kan nemt undgås, hvis man altid sørger for at holde orden og rydde op, når man går fra rummet.


 


Find det rigtige udstyr


Udstyret til kontoret er selvfølgelig vigtigt – også i forhold til indretningen. Den rigtige kontorstol er både vigtig i forhold til din kropsholdning og kvaliteten af dit arbejde. Det samme gør sig gældende med skrivebordet. Derudover skal du selvfølgelig have den rigtige computer at arbejde ved, ligesom ting som headsets, muse og tastaturer kan spille en vigtig rolle på kontoret.